Menu
De Jong is benieuwd naar de loting

De Jong is benieuwd naar de loting

Net als alle Ajax-supporters zijn ook de spelers van Ajax benieuwd welke clubs er donderdagavond uit de koker rollen. Voor het tweede jaar op rij komt Ajax in het hoofdtoernooi van de UEFA Champions League in actie. Siem de Jong heeft geen voorkeur voor bepaalde tegenstanders. ,,Het zijn allemaal lastige teams, maar bovenal mooie wedstrijden.”

Met interesse gaat hij donderdagavond rond etenstijd voor de televisie zitten. Siem de Jong gaat er echter niet iets speciaals van maken. ,,Gisteravond heb ik wel met een groepje naar FC Twente gekeken, maar aan een loting valt natuurlijk niet zoveel te zien. Het gaat meer om de namen van de teams die je loot.”

Vorig seizoen rolde er qua namen een droompoule uit de koker voor Ajax. Real Madrid, AC Milan en AJ Auxerre werden destijds aan Ajax gekoppeld. Op Auxerre na zit een herhaling van die loting er gezien de potindeling dit seizoen weer in. Real Madrid zit samen met onder anderen FC Barcelona, Arsenal, FC Porto, Inter en Manchester United in pot 1. ,,Dus ja, wat is ‘gunstig’?”, vraagt De Jong zich hardop af. ,,Een club als Porto ontloopt de absolute top van Europa ook niet zoveel. Bovendien kan je in pot 4 Borussia Dortmund loten. Dat is wel de kampioen van Duitsland.”

,,Wat is 'gunstig'? In pot 4 kan je ook Borussia Dortmund loten. Dat is wel de kampioen van Duitsland." ,,Wat is 'gunstig'? In pot 4 kan je ook Borussia Dortmund loten. Dat is wel de kampioen van Duitsland."

De actualiteit vraagt niet alleen aandacht voor de loting van de Champions League. Vrijdagavond neemt Ajax het in de Amsterdam ArenA op tegen Vitesse. Na de 2-2 tegen VVV-Venlo heeft de regerend landskampioen wat goed te maken, zo vindt ook de middenvelder van Ajax. ,,We hebben de wedstrijd tegen VVV tijdens de nabespreking met elkaar teruggekeken. Dan zie je dat we pas bij een 2-0 achterstand echt gingen aanzetten. Vervolgens kregen we direct veel kansen. Dan is het eigenlijk slecht van ons dat we dat niet vanaf de eerste minuut hebben gedaan. Nu kostte het enorm veel extra energie om er 2-2 van te maken. Daarna zag je dat we eigenlijk de kracht niet meer hadden om een derde goal te maken. Dat is gewoon zonde en onnodig.”

Wat dat betreft wil De Jong graag de lijn van De Graafschap (1-4) en sc Heerenveen (5-1) doorzetten. ,,We moeten er tegen Vitesse gewoon vanaf minuut 1 bovenop. Als we dan snel een voorsprong kunnen nemen gaan we ook makkelijker spelen. Daar waren de wedstrijden tegen De Graafschap en Heerenveen mooie voorbeelden van.” Afgaande op de training van donderdag biedt de oefening met de corners perspectief. Uit de hoekschoppen van Theo Janssen vielen vele mooie goals te noteren. Een snoeiharde kopbal van Toby Alderweireld en doeltreffende schoten van Kolbeinn Sigthórsson en De Jong waren hoogtepunten tijdens het slot van de oefensessie. Al ontbrak daar natuurlijk wel een belangrijk element: een ‘echte’ tegenstander. De Jong: ,,Het is eigenlijk heel simpel: we moeten gewoon de kansen sneller en beter afmaken.”

Ajax - Vitesse begint vrijdag om 20:00 in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar via onderstaande link. De kassa´s voor het stadion zijn vrijdag vanaf 18:00 uur geopend.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Vitesse