Menu
De Jong is in de winning mood

De Jong is in de winning mood

Siem de Jong is duidelijk in de winning mood. De aanvoerder van Ajax vierde daags na de bekerzege op FC Utrecht opnieuw een overwinning. Dit keer bij een partijtje voetvolley tijdens de uitlooptraining. Samen met Daley Blind en trainer Frank de Boer was hij in twee sets te sterk voor het trio Alderweireld-Moisander-Eriksen.

De adidas miCoach performance track biedt doorgaans een mooie uitvalsbasis om nog even na te genieten van de zege. Donderdagochtend was dat niet anders. Na een aantal uitloopoefeningen verkasten de voetvolleyliefhebbers naar het speciale trainingsveld waar andere sporten centraal staan. Vijf basisspelers kozen ervoor om de training nog even te verlengen.

Een wedstrijd voetvolley toont in zekere zin ook gelijkenissen met een voetbalwedstrijd. Vanaf de eerste seconde is Frank de Boer fanatiek en hoorbaar aanwezig. Toby Alderweireld toont zich als altijd kopsterk en Siem de Jong komt in actie als de belangrijke punten moeten worden binnengesleept. Na de gewonnen eerste set (15-12) gaf Team De Jong de voorsprong niet meer uit handen. Met een paar rake kopballen sleepte hij samen met De Boer en Blind ook de tweede set binnen.

Laat het een voorbode zijn voor de topper Ajax - FC Twente. In het verleden heeft De Jong vaak bewezen belangrijke goals te maken in topwedstrijden. Met name aan thuiswedstrijden tegen FC Twente bewaart hij uiteraard goede herinneringen. Met de steun van een volle ArenA is Ajax hopelijk in staat om het gat met de koploper tot drie punten te verkleinen.

Ajax - FC Twente begint zaterdag om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. Bestel je kaarten via onderstaande link of bij de Ajax Experience Rembrandtplein. Voor het duel geldt een Club Card-verplichting (4 op 1).

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bestel je kaarten voor Ajax - FC Twente online

Lachende gezichten daags na FC Utrecht - Ajax. Lachende gezichten daags na FC Utrecht - Ajax.
Tijd voor een partijtje voetvolley. Tijd voor een partijtje voetvolley.
Frank de Boer kopt de bal nipt over het net heen. Frank de Boer kopt de bal nipt over het net heen.