Menu
De Jong is klaar voor Utrecht

De Jong is klaar voor Utrecht

Frank de Boer kan zondag tegen FC Utrecht weer een beroep doen op Siem de Jong. De aanvoerder van Ajax is hersteld van zijn bovenbeenblessure en kan in De Galgenwaard zijn eerste officiële minuten van 2014 gaan maken.

In een aangenaam winters zonnetje verschenen de selectiespelers van Ajax vrijdag op het trainingsveld. Daar, onder toeziend oog van directeur voetbalzaken Marc Overmars en de coryfeeën Danny Blind en Sjaak Swart, werkten zij in ruim anderhalf uur de één na laatste training af in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Een ongetwijfeld pittig duel, getuige de tegenvallende resultaten van de afgelopen jaren, maar de Ajacieden lijken de wedstrijd zonder vrees tegemoet te gaan. Eerder oogden ze ontspannen en opgewekt, genietend van hun dagelijkse arbeid op het veld.

Die arbeid bestond allereerst uit een warming-up onder leiding van Björn Rekelhof. De performance coach liet de spelers een bal tussen hun benen klemmen, waarna zij staand tegenover elkaar op en neer gaande bewegingen moesten maken met hun handen. Het zag er bijzonder uit, maar met de lage temperaturen leek het een ideale oefening om warm te worden. Aansluitend volgde een grote rondo. Daarbij werd door de spelers een cirkel gevormd, waarna drie van hen plaatsnamen in het midden. Aan hen de taak om vervolgens de bal te onderscheppen, wat bij vlagen een zware klus was. Van voet naar voet zoefde de bal over het gras, buiten het bereik van hun grabbelende tenen.

Terwijl hierna werd overgestapt op een positiespel, werkte Stefano Denswil zich enkele meters verderop in het zweet bij Pim van Dord. Het duidde op een fysiek mankement, maar Frank de Boer zei tijdens zijn persconferentie dat de verdediger fit is en eventueel zou kunnen worden opgesteld in Utrecht.

Ook weer fit is aanvoerder Siem de Jong. Met een blij gezicht zei hij na de training dat hij fit is voor het duel met Utrecht. Na 2014 vals te zijn gestart - hij raakte vlak voor het treffen met PSV geblesseerd - is hij klaar om minuten te maken. Hoeveel, dat is nog de vraag. Maar één ding is zeker: de sterkhouder van Ajax popelt om zijn kunsten te tonen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voormalig FC Utrecht-speler Mike van der Hoorn was vrijdag in een goed humeur. Voormalig FC Utrecht-speler Mike van der Hoorn was vrijdag in een goed humeur.
De clubtopscorers Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen tijdens een bijzondere oefening. De clubtopscorers Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen tijdens een bijzondere oefening.
Niklas Moisander en Christian Poulsen doen 'handjeklap'. Niklas Moisander en Christian Poulsen doen 'handjeklap'.
Frank de Boer beschikt momenteel over een compleet fitte selectie. Frank de Boer beschikt momenteel over een compleet fitte selectie.
Stefano Denswil trainde apart, maar is zondag wel inzetbaar. Stefano Denswil trainde apart, maar is zondag wel inzetbaar.
Een vrolijke Bojan Krkic tijdens de training. Een vrolijke Bojan Krkic tijdens de training.
Kolbeinn Sigthórsson in de weer met de Brazuca. Kolbeinn Sigthórsson in de weer met de Brazuca.
Lasse Schöne maakte afgelopen zondag de winnende treffer tegen Go Ahead. Slaat hij zondag opnieuw toe? Lasse Schöne maakte afgelopen zondag de winnende treffer tegen Go Ahead. Slaat hij zondag opnieuw toe?
Bojan controleert de bal tijdens een oefening op de training. Bojan controleert de bal tijdens een oefening op de training.