Menu
De Jong mag hopen op basisplaats

De Jong mag hopen op basisplaats

Ajax neemt het zaterdagavond op tegen FC Twente. Afgaande op de laatste training staat Siem de Jong opnieuw in de basis. ,,Daar lijkt het wel op”, aldus de 19-jarige middenvelder.

Siem de Jong mag tegen FC Twente opnieuw hopen op een basisplaats. Siem de Jong mag tegen FC Twente opnieuw hopen op een basisplaats.

Tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen FC Twente is Siem de Jong ingedeeld bij de elfkoppige basisgroep die waarschijnlijk zaterdagavond aan de aftrap verschijnen. Hij staat net als afgelopen woensdag tegen Heracles geposteerd achter spits Klaas Jan Huntelaar. De grote partij die gespeeld wordt tegen de ‘reservegroep’, wordt om de paar minuten stilgelegd. ,,De bal in de ploeg houden”, roept Van Basten. ,,Geen onnodige risico’s.”

De training werd vrijdag regelmatig stilgelegd om bepaalde situaties te bespreken. ,,Op die manier weet iedereen precies wat hij zaterdag moet doen", aldus De Jong. De training werd vrijdag regelmatig stilgelegd om bepaalde situaties te bespreken. ,,Op die manier weet iedereen precies wat hij zaterdag moet doen", aldus De Jong.

Rustig blijven, lijkt de gouden tip om tegen Twente een goed resultaat neer te zetten. ,,Dat geldt niet alleen voor de wedstrijd tegen Twente, hoor”, nuanceert De Jong na afloop van de training. ,,Dat moeten we eigenlijk tijdens iedere wedstrijd proberen. Gewoon rustig de tegenstander een beetje lokken. Zo ontstaan er ruimtes en kunnen wij gaan voetballen.”

De wedstrijd tegen FC Twente wordt een zware, denkt De Jong. ,,Als je de play-offs meerekent hebben we vorig seizoen vier keer tegen Twente gespeeld en niet één keer gewonnen. Dat zegt wel wat." Tijdens de reguliere uitwedstrijd tegen de Tukkers (23 maart) verloor Ajax met 2-1. Een cruciale nederlaag, want Ajax zag de achterstand op PSV met nog vier duels te spelen, groeien naar zeven punten. ,,Dat was een moeilijke wedstrijd”, herinnert De Jong zich, die twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald. Ajax stond op dat moment nog voor met 0-1. ,,Ik had wat last van een blessure en moest gewisseld worden. Ik heb de doelpunten van Twente binnen gezien op een tv-tje. Dat was niet prettig.”

Een paar Jong Ajacieden deden vrijdag ook mee met de training van de A-selectie. Hier houden Danilo, Daley Blind en Toby Alderweireld het balletje hoog. Een paar Jong Ajacieden deden vrijdag ook mee met de training van de A-selectie. Hier houden Danilo, Daley Blind en Toby Alderweireld het balletje hoog.

De Jong hoopt natuurlijk dat Ajax het er zaterdag beter vanaf brengt. En zelf hoopt hij tegen de ploeg van Steve McClaren ook weer eens boven zichzelf uit te stijgen. ,,Over dit seizoen ben ik nog niet echt tevreden”, zegt hij eerlijk. ,,Ik heb niet alles gespeeld en heb zelfs ook niet altijd bij de selectie gezeten. Ik mis eigenlijk een beetje ritme. Maar als ik tegen Twente speel is dat de derde wedstrijd op rij dat ik in actie kom. Dus wat dat betreft, kan het alleen maar beter gaan.”

FC Twente - Ajax rechtstreeks zien op de tv of computer?
Ga naar de website van Eredivisie Live >>

De geblesseerde spelers Eyong Enoh en Dennis Rommedahl werkten vrijdag buiten aan hun herstel. De geblesseerde spelers Eyong Enoh en Dennis Rommedahl werkten vrijdag buiten aan hun herstel.