Menu
De Jong met lach op training

De Jong met lach op training

De basisspelers die woensdagavond NEC versloegen, kregen donderdagochtend een indoortraining voorgeschoteld. Matchwinnaar én jarige Job Siem de Jong, de andere reserves én Luis Suarez, die woensdag geschorst was, kwamen naar het trainingsveld voor een oefensessie onder leiding van assistent-trainer Danny Blind.

De opvallendste speler onder de twaalf aanwezigen was uiteraard Luis Suarez. Zo vaak gebeurt het niet dat hij na een wedstrijd bij de reserves meetraint. De aanvoerder was echter geschorst voor het bekerduel met NEC, waardoor hij er op de training wel bij was. De topscorer beleefde de wedstrijd, waarin Siem de Jong in de 115e minuut Ajax naar de halve finale kopte van afstand.

,,Hij zat er lekker in", glimlachte matchwinnaar De Jong op zijn 21ste verjaardag na de training. ,,Je hoopt dat als je invalt, je wat kan betekenen. Je denkt niet alleen aan even lekker voetballen. Zeker niet bij een achterstand. Ik kwam er in bij 1-2, dan wil je de stand veranderen." Dat lukte uitstekend, toen hij de winnende treffer achter Babos kopte. Door zijn kopbal plaatste Ajax zich voor de halve finale. Wat vond De Jong van de loting? ,,Als je ziet wie we ook hadden kunnen loten, Twente of Feyenoord, dan is Go Ahead goed natuurlijk."

De Jong zat in de partij waarmee de donderdagtraining werd afgesloten, bij de verliezende partij. Hij kon het met zijn vijf teamgenoten, Hyun Jun Suk, Vurnon Anita, Marvin Zeegelaar, Gabri en Jeroen Verhoeven, niet bolwerken tegen Luis Suarez, Christian Eriksen, Mitchell Donald, Kenneth Vermeer, Oleguer en Kennedy. Als 'straf' moesten de verliezers het veld op en neer sprinten. Blind gaf aan dat het in 35 seconden moest kunnen. En precies in de 35ste seconde liep Anita over de streep. Maatwerk!

Foto's en tekst: Ajax.nl

Kenneth Vermeer doet zijn 'enkele schaar'. Kenneth Vermeer doet zijn 'enkele schaar'.
Luis Suarez zit verongelijkt in het kleine doel. Luis Suarez zit verongelijkt in het kleine doel.
De verliezers van de partij moesten een sprintje trekken. De verliezers van de partij moesten een sprintje trekken.