Menu
De Jong 'MVP' eerste seizoenshelft

De Jong 'MVP' eerste seizoenshelft

Op basis van het aantal doelpunten en assists was Siem de Jong het afgelopen halfjaar de meest waardevolle speler van Ajax. De aanvoerder van Ajax was tijdens de eerste seizoenshelft goed voor zeven goals. Daarnaast was hij zes keer de aangever bij een treffer in de Eredivisie. Christian Eriksen (vier goals en vijf assists) staat tweede.

Ook nieuwkomer Lasse Schöne bewees in zijn eerste halfjaar in Amsterdam zijn waarde voor Ajax. De Deense middenvelder kwam in zeventien competitieduels tot vier doelpunten en evenveel assists.

De Jong leverde namens Ajax verreweg de meeste schoten af. De eenvoudig international schoot in totaal vijftig keer op doel. Van al die pogingen belandden er dertig tussen de palen. De cijfers van Schöne laten zien dat hij bijzonder doelgericht is. In driekwart van de gevallen (twaalf van de zestien keer) mikte hij zijn schot ook daadwerkelijk op doel.

Ajax' Official Sponsor BDO kent de traditie van het uitbrengen van het Ajax Sportief Verslag na afloop van het seizoen. Ook deze keer zullen BDO en Ajax aan het einde van seizoen 2012-2013 met een statistiekenverslag komen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst