Menu
De Jong, Nihom en Ajax Vrouwen geëerd in Amsterdam

De Jong, Nihom en Ajax Vrouwen geëerd in Amsterdam

In de schaduw van de Golden Boy uitverkiezing van Matthijs de Ligt in Turijn vielen in de Amsterdamse RAI maandagavond ook diverse Ajacieden in de prijzen. De Ajax Vrouwen werden voor de 2e keer op rij Sportploeg van Amsterdam, Frenkie de Jong won de Fanny voor Talent van het jaar en Ajax Vrouwen-coach Benno Nihom werd coach van het Jaar van Amsterdam.

Benno Nihom won in het voorjaar van 2018 zowel de landstitel als de beker met de Ajax Vrouwen. Bovendien wist hij met zijn ploeg kwalificatie voor de Champions League af te dwingen en daarin een ronde te overleven. Een fraaie prestatie van de pas 32-jarige coach, die vorig seizoen Ed Engelkes opvolgde. In 2017 won Engelkes de prijs voor coach van Amsterdam.

Trotse coach Benno Nihom.

Een uurtje later volgde opnieuw een prijs voor Ajax. Voor de 2e keer op rij wonnen de Ajax Vrouwen de titel Sportploeg van Amsterdam. Zeven speelsters die vorig jaar ook in de selectie zaten, namen de prijs op het podium in ontvangst.

Ze wonnen dit jaar de beker, het kampioenschap en Benno Nihom werd net verkozen tot coach van het jaar. Nu is de cirkel rond, want @AjaxVrouwen zijn voor het tweede jaar op rij sportploeg van het jaar! #sportgala020 pic.twitter.com/XKvWt5r28A

— Topsport Amsterdam (@TopsportAdam) 17 december 2018

Fanny voor Frenkie
Frenkie de Jong volgde Matthijs de Ligt op als talent van Amsterdam. De Jong speelde in het seizoen 2017-2018 26 wedstrijden in Ajax 1 waarin het talent 1 keer wist te scoren. Dit seizoen staat de teller voor de 21-jarige middenvelder - tot nu toe - op 25 wedstrijden en 2 goals.

Het was dus wederom een mooie gala-avond bij Topsport Amsterdam, waarbij Ajax in veel categorieën in de prijzen viel.

Lees ook: Golden Boy Matthijs de Ligt: 'Ik kon het niet geloven'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst