Menu
De Jong op de weg terug

De Jong op de weg terug

De basisspelers uit de wedstrijd tegen PSV lieten zich kort zien op het trainingsveld. De Ajacieden met een wedstrijd in de benen, liepen, zo kort na de remise (0-0), enkele rondes uit. De wisselspelers én Siem de Jong konden donderdag wel vol aan de bak.

Siem de Jong trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. Siem de Jong trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen.

Siem de Jong moest de topper in Eindhoven door liesklachten aan zich voorbij laten gaan. De jonge middenvelder trainde vandaag nog niet voluit. Fysiotherapeut Frank van Deursen trakteerde De Jong op een uurtje vol loop- en dribbeloefeningen. Met en zonder bal. Vrijdag wacht de Ajacied een belangrijke test. Als hij een zwaardere belasting goed doorstaat, kan De Jong zich zaterdag misschien aansluiten bij de groep. Of De Jong zondag klaar is voor de uitwedstrijd is nog onduidelijk.

De Ajacieden die tegen PSV niet of slechts kort in actie kwamen, trainden 'op scherp'. De Ajacieden die tegen PSV niet of slechts kort in actie kwamen, trainden 'op scherp'.

De kater van het niet kunnen winnen van PSV werd na de training verwoord door een handjevol Ajacieden. Met het gelijkspel schieten vooral de Amsterdammers niet veel op. Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie blijft het onderlinge verschil vier punten. Ajax blijft afhankelijk van de prestaties van de Eindhovenaren.

Kenneth Perez wees na de training op het ‘verrassingselement’ dat in de ontknoping kan schuilen. ,,De wedstrijden in de slotfase van de competitie zijn altijd apart’’, vertelde de Deen. ,,Vooral ook omdat de ploegen die onderaan staan, vechten voor hun laatste kans.’’ De opdracht voor de Ajacieden is in elk geval glashelder. Puntenverlies is uit den boze; vijf finales moeten tot een goed einde worden gebracht. Daarbij is de hoop gevestigd op misstappen van PSV.