Menu
De Jong scoort en valt uit bij Jong Oranje

De Jong scoort en valt uit bij Jong Oranje

Jong Oranje heeft vrijdagavond het EK-kwalificatieduel tegen Liechtenstein met 3-0 gewonnen. Siem de Jong kwam als enige Ajacied in actie. Hij scoorde de openingstreffer, maar viel ook geblesseerd uit. Toby Alderweireld verloor met Jong België.

Siem de Jong opende na acht minuten de score in het stadion van FC Den Bosch. Op aangeven van Biseswar kopte de Ajacied raak: 1-0. Kort daarna stond de Ajacied opnieuw in de aandacht omdat hij halverwege de eerste helft met een pijnlijke enkel het veld verliet. De interland eindigde uiteindelijk in een 3-0 zege (Falkenburg en John) voor Jong Oranje.

De Jong was de enige speler van Ajax die vrijdagavond bij Jong Oranje in actie kwam. Keeper Sergio Padt bleef negentig minuten op de bank en Vurnon Anita viel buiten de wedstrijdselectie. Hij bekeek het duel vanaf de tribune.

Net als Jong Oranje kwam ook de Belgische jeugdploeg in actie. In het Belgische Sint-Truiden ontving Jong België de leeftijdsgenoten van Oekraïne. Het duel eindigde in een 0-2 nederlaag voor de Belgen. Ajax-verdediger Toby Alderweireld kwam de volledige wedstrijd in actie.