Menu
De Jong scoort voor Jong Oranje

De Jong scoort voor Jong Oranje

Siem de Jong heeft in de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Finland het openingsdoelpunt verzorgd. Dat gebeurde in de eerste helft, waarin Mitchell Donald net als De Jong, een basisplaats had. Jong Oranje won met 2-0.

Tien minuten voor tijd, het stond inmiddels 2-0 door een goal van Diego Biseswar, wisselde Cor Pot Mitchell Donald voor zijn teamgenoot bij Ajax, Vurnon Anita. Anita viel uitstekend in. Hij strooide met listige passjes en mooie crossballen. In de slotfase probeerde de meer dan verdienstelijk spelende De Jong het nog van afstand, maar hij zag die inzet over het doel verdwijnen. Het bleef bij 2-0. Jong Oranje treft behalve Jong Finland, ook nog Jong Polen, Jong Liechtenstein en Jong Spanje om plaatsing voor het EK af te dwingen. Op het EK kunnen vervolgens weer tickets voor de Olympische Spelen worden verdiend.

Siem de Jong stond na afloop van het duel Eredivisie Live te woord. ,,We waren wat slordig in de afwerking", vond de Ajacied. ,,We wilden soms ook te veel individueel druk zetten, waardoor we een stapje te laat waren. Dan kwamen de Finnen er aardig doorheen. We moeten iets meer met elkaar afspreken wat we doen: of druk zetten of inzakken." En over zijn goal. ,,Dat was niet al te best gekeept. Maar hij zat in."

Opstelling Jong Oranje: Krul, Janmaat, Van Eijden, Bruma, Kuiper; Donald (Anita/83), De Jong, Fer; Wijnaldum (Barazite/67), Van Wolfswinkel, Biseswar (Emnes/78)


Het Nederlands team tot zeventien jaar, dat in oktober deelneemt aan het WK in Nigeria, oefende tegen Turkije, dat eveneens naar het Wereld Kampioenschap mag. Oranje won met 4-1. De mooiste goal kwam op naam van Ajacied Tom Boere die met een fantastische lob de 3-0 op het scorebord bracht. Behalve Boere kwamen ook Ajacieden Warner Hahn, Joel Veltman, Ruben Ligeon, Dico Koppers en Ouasim Bouy in het veld.