Menu
De Jong traint weer met de groep mee

De Jong traint weer met de groep mee

Ajax trainde maandag opnieuw in het adidas miCoach Performance Centre. In de grote witte opblaashal kreeg een klein groepje spelers diverse oefeningen voorgeschoteld. Siem de Jong trainde voor het eerst sinds zijn blessure weer met de groep mee.

Alle basisspelers van de wedstrijd tegen ADO Den Haag trainden in het krachthonk op sportcomplex de Toekomst. De wisselspelers en de spelers die niet in actie kwamen, trainden onder leiding van assistent-trainer Hennie Spijkerman in de grote opblaashal. Daarbij was een opvallend gezicht te zien, want Siem de Jong maakte zijn rentree tijdens de groepstraining. De Ajacied, die een lange tijd uit de roulatie was wegens een dijbeenblessure, deed de hele oefensessie mee. Het plezier straalde van De Jong af, want na wekenlang alleen met de fysio getraind te hebben, mocht hij eindelijk weer aansluiten bij de groep.

Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Eyong Enoh en Nicolás Lodeiro meldden zich later op de ochtend ook nog even in het miCoach Performance Centre. De vier spelers die zondagmiddag in actie kwamen tegen ADO Den Haag, werkten hun eigen 'training' af. Terwijl de andere groep een partijvorm voorgeschoteld kreeg, speelde het viertal een vermakelijk partijtje voetvolley. De twee teams (team Vertonghen-Eriksen en team Enoh-Lodeiro) waren aan elkaar gewaagd en de gedrevenheid spatte er van af.

Team Vertonghen-Eriksen maakte de ene fraaie combinatie na de ander, wat leidde tot radeloosheid bij Enoh. ,,Nico…!’’, klonk het meerdere malen zangerig uit zijn mond. Vertonghen en Eriksen speelden het spel met een grote glimlach uit en sleepten, niet verrassend, de winst binnen. Winnaar Vertonghen schudde na afloop de hand van verliezer Enoh, die gelijk revanche wilde nemen in een nieuwe partij.

Ajax traint in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen AZ. Ajax - AZ begint woensdag om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor het duel geldt een Club Card-verplichting (4 op 1).

Foto's en tekst: Ajax.nl

Kaartverkoop Ajax - AZ

Een klein groepje spelers trainde in het miCoach Performance Centre. Een klein groepje spelers trainde in het miCoach Performance Centre.
Jeroen Verhoeven staat perplex wanneer hij tijdens de rondo opnieuw de cirkel in mag. Jeroen Verhoeven staat perplex wanneer hij tijdens de rondo opnieuw de cirkel in mag.
Verderop werd er een partij voetvolley gespeeld. Verderop werd er een partij voetvolley gespeeld.
De vier Ajacieden gooien alles in de strijd om de winst binnen te halen. De vier Ajacieden gooien alles in de strijd om de winst binnen te halen.
Jan Vertonghen voelt dat de winst binnen handbereik is. Jan Vertonghen voelt dat de winst binnen handbereik is.
Eyong Enoh schopt gefrustreerd tegen het net. Eyong Enoh schopt gefrustreerd tegen het net.
Ja hoor! Team Vertonghen-Eriksen verslaat team Enoh-Lodeiro. Ja hoor! Team Vertonghen-Eriksen verslaat team Enoh-Lodeiro.