Menu
De Jong voelt zich lekker

De Jong voelt zich lekker

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen RKC kwamen de Ajacieden niet met uitvoerige wedstrijdanalyses. Ryan Babel was kort en krachtig met zijn reactie en ook Nigel de Jong was eigenlijk gewoon tevreden.

De 4-0 overwinning op de ploeg uit Waalwijk gaf geen stof tot uitvoerige nabesprekingen. Ajax controleerde de hele wedstrijd, kwam niet in de problemen en scoorde vier keer. Ryan Babel schoot na vijfendertig minuten op prachtige wijze voor de eerste keer raak. ,,Ik had eerder al de kans om uit te halen, maar toen had ik de bal teveel onder mijn voet. Bij het doelpunt kreeg ik de kans om naar binnen te komen, ik kreeg ruimte om te schieten en dan doe je dat", beschreef de linkerspits eenvoudig zijn treffer. Babel staat nu op zeven treffers en voert daarmee, samen met Wesley Sneijder, de lijst aan van topscorers bij Ajax. ,,Het was leuk om weer te scoren, want ik stond al weer een paar wedstrijden droog", aldus Babel.

Een van de andere doelpuntenmakers was Nigel de Jong. De Ajacied speelt al weer een aantal wedstrijden rechts op het middenveld en dat gaat hem bijzonder goed af. ,,Ja, het gaat lekker, ik mag niet klagen. Op de positie waar ik nu speel krijg ik elke wedstrijd een tot drie keer een kans om te scoren en pik ik inderdaad nog wat doelpuntjes mee. Dat is niet het belangrijkste voor mij, maar het is wel mooi meegenomen. Daarbij gaf ik nog de assist waaruit Grygera scoorde, ook dat is fijn."

De assist voor zijn eigen doelpunt, een mooi bekeken schot in de hoek, kwam van Steven Pienaar, met wie De Jong een aantal mooie combinaties had. ,,Steven en ik voelen elkaar goed aan. Zijn assist was fantastisch, achter zijn standbeen langs. Het lijkt wel of hij ogen in zijn rug heeft", complimenteerde De Jong zijn teamgenoot.

Voor Thomas Vermaelen, door Ajax verhuurd aan RKC, had de wedstrijd van vanavond een speciaal tintje. En niet alleen omdat hij tegen Ajax speelde. Vermaelen debuteerde al wel in het eerste van de Amsterdamse club, maar dat was in de uitwedstrijd tegen Volendam. ,,Het was de eerste keer dat ik in de Amsterdam ArenA speelde", legde de Belg uit. ,,Dat gaf een speciaal gevoel, maar ik voelde er geen extra druk door. De wedstrijd zat de afgelopen week wel nadrukkelijk in mijn hoofd, het was leuk tegen Ajax te spelen." Vermaelen kon echter niet voorkomen dat hij en zijn ploeg met 4-0 het schip in gingen. ,,We hadden het moeilijk vandaag", vond de huurling. ,,Ajax had af en toe goed spel. Hoogendorp had bij 0-0 een goede kans, maar verder hebben we niet heel veel kunnen doen. Als je met 4-0 verliest, zit de fout in de hele organisatie, dan kun je niet een ding aanwijzen", aldus Vermaelen.