Menu

De Jong wint met Oranje -19

Nigel de Jong, speler van Ajax A1, speelde dinsdagavond zijn eerste wedstrijd in Oranje -19. Nederland won de oefeninterland in en tegen België met 2-1. De Jong startte in de basis en speelde de hele wedstrijd.

De ploeg van Mark Wotte en André Wetzel was de hele wedstrijd beter dan de zuiderburen, maar kon niet voorkomen dat het eerst achter kwam. Twee minuten later kwam Oranje alweer langszij. In de tweede helft maakte debutant Castelen de winnende treffer.

Het oefenduel met België dient als voorbereiding op de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap. Op 24 oktober staat nog een oefeninterland in en tegen Italië op het programma. Nederland is voor de EK-kwalificatiereeks ingedeeld in een poule met Albanië, San Marino en Frankrijk.

De interlands worden van 10 tot en met 14 november in Frankrijk gespeeld. Dit gebeurt in de vorm van een minitoernooi (halve competitie). De winnaar van het minitoernooi plaatst zich voor de play-offs. De acht winnaars van de play-offwedstrijden kwalificeren zich voor het eindtoernooi in juli 2002 in Noorwegen.