Menu
De Jong: 'Zwaarder kon niet'

De Jong: 'Zwaarder kon niet'

,,Deze poule had ik vandaag letterlijk opgenoemd”, reageert Ajax-aanvoerder Siem de Jong op de loting van donderdagavond. Zijn team werd gekoppeld aan Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund. ,,Als we ver willen komen, dan had je deze ploegen moeten ontlopen”, sprak De Jong. ,,Zwaarder kon je niet loten.”

Desalniettemin kijkt de aanvoerder van Ajax uit naar de wedstrijden op het allerhoogste niveau. ,,Het zijn alle drie mooie clubs, de kampioenen van de sterkste Europese competities. Het enige jammere is dat we voor het derde opeenvolgende jaar tegen Real Madrid spelen. Ik had weleens een andere club dan Madrid willen treffen. Van Manchester City en Borussia Dortmund heb ik ook genoeg wedstrijden gezien om de clubs goed te kennen.”

Siem de Jong: ,,We gaan elke wedstrijd in om te winnen. Niet om zo min mogelijk tegengoals te krijgen." Siem de Jong: ,,We gaan elke wedstrijd in om te winnen. Niet om zo min mogelijk tegengoals te krijgen."

Elk jaar rekende Ajax vooraf waar punten te halen zouden vallen. Dat is nu niet anders, al beseft iedereen dat de Amsterdammers nu zelf de club zijn waartegen de andere drie zich bij voorbaat rijk rekenen. ,,Als we één ploeg achter ons kunnen laten en ons zo voor de Europa League plaatsen, dan zal dat al heel goed zijn. Het is een heel moeilijke opgave. Maar vorig jaar speelden we thuis redelijke wedstrijden en hadden we tegen Real Madrid te maken met twee afgekeurde goals. Anders hadden we 2-2 gespeeld. We moeten hopen op een goede dag en een mindere dag van de tegenstander. Maar we gaan elke wedstrijd in om te winnen. Niet om zo min mogelijk tegengoals te krijgen. We hebben niets te verliezen.”

Het credo bij het spelen in de Champions League zal dan ook veelvuldig luiden dat de jonge Ajacieden moeten genieten van de ambiance. ,,De stadions van de drie tegenstanders zijn groot en de wedstrijden leven ook. Wij hebben vorig jaar bij Manchester ook ervaren hoe mooi dat is. Ik heb al diverse reacties gehad en verzoeken voor kaartjes gekregen. Ik heb er zin in!", De Jong die zich voorlopig eerst met Ajax op de eerstvolgende competitiewedstrijd gaat voorbereiden. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst