Menu
De jonkies kloppen de 'oudjes'

De jonkies kloppen de 'oudjes'

Een dag na de overwinning op De Graafschap (3-1) en het verstevigen van de koppositie in de Eredivisie, verschenen er lachende gezichten op de ochtendtraining. De basisspelers werkten onder leiding van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt een uitlooptraining af. De wisselspelers trainden met Jong Ajax, dat zich voorbereidt op hun duel tegen Jong De Graafschap van dinsdag.

De uitlooptraining is sinds de aanleg van het kleurrijke trainingsveld op de Toekomst een oogstrelend tafereel. Van een potje basketballen, frisbeeën, voetvolley of traplopen op de unieke Powerhill; de trainingsfaciliteiten zijn enorm groot. Ook maandag was er opnieuw veel te beleven op de velden van het sportcomplex.

Na een kort overleg werd besloten dat de ‘oudjes’ het op zouden nemen tegen de ‘jonkies’ in een partij voetvolley. Jan Vertonghen en Siem de Jong hoorden met hun 24 en 23 jaar bij ‘team oudjes’. Zij werden bijgestaan door Theo Janssen. Het jonge team bestond uit Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Daley Blind. Het was een vermakelijke partij waarin de jonkies excelleerden, tot grote frustraties van de tegenstander. ,,Je hebt al vier van de vijf fouten gemaakt!’’, klonk het beschuldigend uit de mond van De Jong richting Vertonghen. De Ajax-aanvoerder was zich er terdege van bewust. Toch behield zijn team de rust, bleef geduldig en zocht naar momenten om toe te slaan. Dit resulteerde in een mooie inhaalrace met lange rally’s. Uiteindelijk sleepte het team van Eriksen toch de winst binnen om daarna een nieuw partijtje te spelen.

De wisselspelers en de spelers die zondag niet in actie kwamen, trainden verderop met Jong Ajax. Frank de Boer keek aan de zijlijn toe hoe Jong Ajax-trainer Gery Vink een pittige oefensessie voorschotelde.

Zondag speelt Ajax de een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2011-2012. In een uitverkochte Amsterdam ArenA neemt het elftal van Frank de Boer het vanaf 16:30 uur op tegen FC Groningen. De spannende titelstrijd gaat dan weer verder.


Tekst en foto's: Ajax.nl

De basisspelers werkten onder leiding van René Wormhoudt een uitlooptraining af. De basisspelers werkten onder leiding van René Wormhoudt een uitlooptraining af.
Even later speelden enkele Ajacieden een vermakelijk partijtje voetvolley. Even later speelden enkele Ajacieden een vermakelijk partijtje voetvolley.
Het team met de 'jonkies' zegevierde. Het team met de 'jonkies' zegevierde.
Daley Blind kijkt naar de verrichtingen van het andere team. Daley Blind kijkt naar de verrichtingen van het andere team.
Jong Ajax en wisselspelers van Ajax 1 trainden verderop. Jong Ajax en wisselspelers van Ajax 1 trainden verderop.