Menu
De jonkies winnen alweer

De jonkies winnen alweer

Daags na de verloren Champions league-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (1-0) verscheen rond de klok van half vier een groot deel van de selectie op het trainingsveld van de Toekomst. Het vizier van het team van Frank de Boer is alweer gericht op de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

Terwijl de selectie een warming-up afwerkte met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof, vermaakte de technische staf zich met een bal. Keeperstrainer Carlo l’Ami, assistent-trainer Dennis Bergkamp en fysiotherapeut Pim van Dord gierden het uit tijdens het balletje overspelen. Assistent Hennie Spijkerman schoot tijdens het leggen van witte pionnetjes af en toe een bal richting de drie mannen. Frank de Boer liet het balspel aan zich voorbij gaan. Hij nam plaats in een dug-out en bekeek het tafereel van een afstand.

Na de warming-up splitste de groep zich in tweeën. De spelers die niet in actie kwamen tegen Borussia Dortmund trainden met Spijkerman. De groep toonde enthousiasme tijdens een rondo. ,,Een, twee, drie, vier’’, telde Nicolai Boilesen het aantal tikken. Het doortellen liep tot twintig. Toen ontstond er een klein misverstand. ,,Het is twintig!’’, protesteerden meerdere spelers waaronder Miralem Sulejmani. Een klein deel zag het anders. ,,Jongens, niet zo zeuren’’, sprak l’Ami langs de zijlijn en het spel werd weer hervat.

De wisselspelers trainden apart. De wisselspelers trainden apart.

Een deel van de spelers die dinsdagavond wel in actie kwamen, speelde op de performance track een partij kop-voetvolley. Zoals bijna altijd ging het ook tijdens deze training tussen de ‘oudjes’ en de ‘jonkies’. Christian Poulsen, Niklas Moisander en De Boer vormden het oudere team. Zij namen het op tegen Daley Blind, Siem de Jong en Toby Alderweireld. Voor de toekijkers was het een leuke partij om te zien. Sommige momenten werkten op de lachspieren. Bijvoorbeeld toen De Boer bij een verkeerd geplaatste bal hardop ‘ooh, wat was dat slecht, zeg’ riep. En meteen het hoofd liet hangen. Of de jonkies die bij elk punt een enthousiast ‘heey! of hoo!’ naar de tegenstanders riepen. Het team van De Jong had genoeg reden om te juichen, want zoals wel vaker wonnen ze ook deze woensdag de partij.

Ajax traint in aanloop naar de competitiewedstrijd ADO Den haag - Ajax. Dit uitduel begint zondag om 12:30 uur.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Christian Poulsen speelt de bal naar ploegmaat Frank de Boer. Christian Poulsen speelt de bal naar ploegmaat Frank de Boer.
Daley Blind kopt de bal over het net. Daley Blind kopt de bal over het net.