Menu
De klassieker op de tribune

De klassieker op de tribune

Niet alleen op het veld staat er bij de klassieker veel op het spel, ook op de tribune natuurlijk.

Vandaag werd goed zichtbaar hoe deze wedstrijd bij de aanhang leeft. De vele honderden uren vrije tijd die de afgelopen weken werd besteed aan de voorbereiding leverde een fantastisch beeld op, nog voordat de wedstrijd begonnen was.

Op Zuid werd de stier die onlangs nog afrekende met een lampje geveld door een Amsterdamse matador in de arena. De tekst “Amsterdam no bullshit” behoeft geen verdere uitleg.

Op Noord verscheen een gigantisch VOC schip verwijzend naar de gouden eeuw waarin onze stad het middelpunt was van welvaart. Dat het baludoek, verwijzend naar de verschillende zeeslagen, met de tekst “Deze slag wordt jullie ondergang” ook vandaag zeer was toepasselijk bleek uit de 4-1 eindstand na 90 minuten voetbal.

Samen met de choreografie die de rest van het stadion bedekte en het door een gespecialiseerd bedrijf afgestoken vuurwerk achter de goals ontstond er een fantastische sfeer zoals het hoort bij de klassieker.

Uiteraard werd er naast de training van gisteren, ook in het stadion stil gestaan bij de terugkeer van Edgar ‘The Pitbull’ Davids op het oude nest.

Bij deze willen we Tom, Emile, Oscar en Neill bedanken voor de foto's en natuurlijk ook iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het laten slagen van deze actie!