Menu
De Klerk start met ruime zege A1

De Klerk start met ruime zege A1

Bob de Klerk heeft zaterdag een uitstekend debuut beleefd als de nieuwe eindverantwoordelijke van Ajax A1. Op bezoek in Utrecht won de A1 met 0-5 van de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De opvolger van Frank de Boer zag in de Domstad Tom Boere, Ouasim Bouy, Youssef Fennich en Davy Klaassen (2 x) scoren. Vier van de vijf goals vielen voor rust.

De wedstrijd was zaterdagmiddag nauwelijks afgelopen of Frank de Boer hing al aan de telefoon met zijn voormalig A1-collega Bob de Klerk. ,,Dat is echt klasse”, sprak De Klerk over de betrokkenheid van De Boer, die zojuist de training met Ajax 1 in voorbereiding op het uitduel met Vitesse had afgerond. ,,Daaraan zie je dat Frank een echt Ajax-hart heeft. Ook vooraf heeft hij mij en de jongens allemaal succes gewenst.”

De start onder de nieuwe eindverantwoordelijke De Klerk was goed. Ajax A1 kwam al in de twaalfde minuut op voorsprong in Utrecht. Tom Boere scoorde de openingstreffer. Na een klein halfuur spelen vielen vervolgens drie goals in korte tijd. Davy Klaassen en Ouasim Bouy lieten de score snel oplopen. Met name Ajax’ laatste treffer, in de 35e minuut, was van grote schoonheid. Met een klassieke omhaal gaf Klaassen met zijn tweede goal van de middag nog wat extra glans aan debuut van coach De Klerk. Youssef Fennich bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-5.

Bob de Klerk, hier op archiefbeeld rechts naast Frank de Boer, debuteerde met een ruime zege. Bob de Klerk, hier op archiefbeeld rechts naast Frank de Boer, debuteerde met een ruime zege.

Uiteraard kon er dankzij de ruime zege van een geslaagd debuut worden gesproken, al plaatste De Klerk het woord ‘debuut’ wel in perspectief. ,,Ik heb natuurlijk al vaker alleen voor de groep gestaan. Als Frank met Oranje weg was deed ik het ook alleen. Maar vanaf nu is het inderdaad officieel, dus wat betreft was het wel een soort debuut vandaag. Toch is de groep uiteraard niet nieuw voor me, want ik heb ze dagelijks met Frank meegemaakt. De jongens hebben het goed opgepakt en uitgesproken dat ze graag op deze manier met mij en elkaar door willen gaan. Dat geeft een ieder vertrouwen.”

Over de zege op Utrecht was De Klerk helder: ,,Daar was niets op af te dingen. We hebben in balbezit geduld getoond en gedurfd gespeeld. Ook in de tweede helft - toen we al met 0-4 - voor stonden hebben we gedisciplineerd en volwassen gespeeld. We hebben niets weggegeven, als zie je als trainer uiteraard altijd graag dat er nog een paar keer meer wordt gescoord. Zeker in zo’n wedstrijd als vanmiddag waarin we heer en meester waren. Toch ben ik tevreden met het resultaat. De jongens hebben het goed opgepakt.”

Zondagmiddag zal De Klerk in Arnhem een van de toeschouwers zijn bij Vitesse - Ajax. Hij wil het Eredivisiedebuut van De Boer van dichtbij mee te maken. ,,Daar wil ik absoluut bij zijn.”

Tekst en foto’s: Ajax.nl