Menu
De kop is eraf in De Lutte

De kop is eraf in De Lutte

Ajax is maandag begonnen aan het trainingskamp in De Lutte. Aan het begin van de avond trainde Ajax voor het eerst deze week op de velden van SV De Lutte. In totaal verschenen 26 van de 27 spelers op de training. Derk Boerrigter sloot zich later in het hotel bij de groep aan. De linksbuiten onderging eerder op de dag een scan aan zijn rug.

De eerste training van de 39ste jaargang in De Lutte voltrok zich onder een mooie avondzon. De grote groep spelers werd het eerste half uur onder handen genomen door Ajax’ nieuwe conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof. Het tweede deel van de training stond in het teken van enkele trainingsvormen met de bal (rondo en partijspel).

Voor spelers als Kenneth Vermeer, Siem de Jong en Jan Vertonghen is de trainingsweek in De Lutte inmiddels een jaarlijks terugkerend ritueel. Ooit stonden zij in de schoenen waarin deze week onder anderen Davy Klaassen en Mickey van der Hart staan. De ruggengraat van de succesvolle A1 van afgelopen seizoen bereidt zich deze week met Ajax 1 voor op het nieuwe seizoen. Naast Klaassen en Van der Hart zijn ook de jongelingen Lesley de Sa, Sven Nieuwpoort, Viktor Fischer, Stefano Denswil, Joël Veltman en Mitchell Dijks debutanten in De Lutte.

Lorenzo Ebecilio arriveerde als eerste bij de trainingsvelden van SV De Lutte. Lorenzo Ebecilio arriveerde als eerste bij de trainingsvelden van SV De Lutte.

Voor Jan Vertonghen, Daley Blind en Ricardo van Rhijn begon het seizoen aan het begin van de tweede trainingsweek van Ajax. Het drietal had afgelopen week nog vakantie vanwege interlands aan het einde van vorig seizoen. Ook Theo Janssen en Miralem Sulejmani trainden met de groep mee. Janssen is hersteld van een neusoperatie, terwijl Sulejmani weer fit is na een kniekwetsuur.

De geblesseerde Eyong Enoh (knie) en Nicolai Boilesen (hamstring) laten de trainingsweek in Overijssel aan zich voorbij gaan. De internationals Gregory van der Wiel, Christian Eriksen en Lasse Schöne melden zich later deze maand weer bij Ajax.

Ajax traint dinsdag twee keer. Het team van Frank de Boer start de dag om 10:30 uur op de velden van SV De Lutte. In de middag staat er een indoortraining (besloten) op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jan Vertonghen sloot maandag bij de groep aan. Jan Vertonghen sloot maandag bij de groep aan.
De nieuwe conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof begeleidt de Ajacieden. De nieuwe conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof begeleidt de Ajacieden.
Frank de Boer had 26 van de 27 spelers tot zijn beschikking tijdens de training. Frank de Boer had 26 van de 27 spelers tot zijn beschikking tijdens de training.
Ook Daley Blind sloot maandag weer bij de groep aan na zijn vakantie. Ook Daley Blind sloot maandag weer bij de groep aan na zijn vakantie.
Drie jongelingen op een rij: Fischer, Lukoki en Nieuwpoort. Drie jongelingen op een rij: Fischer, Lukoki en Nieuwpoort.
Miralem Sulejmani was op tijd fit om met Ajax naar De Lutte te gaan. Miralem Sulejmani was op tijd fit om met Ajax naar De Lutte te gaan.
Davy Klaassen behoort dit seizoen officieel tot de A-selectie. Davy Klaassen behoort dit seizoen officieel tot de A-selectie.
Een gebruikelijk plaatje in De Lutte: met de fiets naar de training. Een gebruikelijk plaatje in De Lutte: met de fiets naar de training.
Sigthórsson en Fischer op een oerhollands vervoersmiddels. Sigthórsson en Fischer op een oerhollands vervoersmiddels.