Menu

De laatste keer Joey

Het was voor Joey Didulica een vreemde dag deze dinsdag. De keeper van Ajax, de held van Valencia, trainde voor de allerlaatste keer mee bij de Amsterdamse club. Het grote afscheid na de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen moet hij noodgedwongen missen vanwege een chirurgische ingreep.

De Australische keeper kwam vier jaar geleden naar Ajax. ,,De sfeer was destijds, onder Jan Wouters, heel anders dan nu. De verandering van sfeer was al merkbaar onder Co Adriaanse toen we als spelers heel dicht bij elkaar stonden en nu onder Ronald Koeman is die sfeer helemaal geweldig. Dat zal ik ook het meeste gaan missen straks: die kameraadschap."

Daarom was het een 'treurige dag', zoals Didulica het zelf omschreef. ,,'s Ochtends had ik nog niet echt het gevoel dat het de laatste dag was voor mij. Maar als ik zo direct na de training mijn schoenen en laatste spullen meeneem, dan is dat een treurig moment."

Van een 'finest moment' in zijn vierjarige Amsterdamse carrière wil Didulica niet spreken. ,,De laatste twee seizoenen waren prachtig, daar kan ik niet echt een wedstrijd of moment uitkiezen."

,,Ja. Je hebt één goede wedstrijd gekeept. Tegen Valencia", lachte Maarten Stekelenburg breeduit. Didulica deed met hem mee maar benadrukte dat de laatste jaren fantastisch waren, met spelers die zijn vrienden zijn geworden.

Doordat de doelman woensdag een neusoperatie ondergaat, mist hij het officiële afscheid in de Arena. ,,Maar de operatie kon niet wachten en een andere dag dan woensdag was niet mogelijk. Alles zat volgeboekt."

Daarom stellen we hem nu in de gelegenheid afscheid te nemen van de supporters. ,,Ik zal Ajax missen. Ik denk niet dat Ajax mij zó zal missen, want het is bij een voetbalclub altijd het komen en gaan van spelers. Maar Ajax heeft een speciaal plekje in mijn hart en ik zal altijd met een 'big smile' aan deze tijd terugdenken."

Lang hoeven we hem misschien niet te missen. De nieuwe club van Diduclia, Austria Wien, wist zich namelijk al te plaatsen voor de Champions League. Daardoor riep een supporter al enthousiast. ,,Joey, tot ziens in de Champions League!"