Menu

De laatste Miss Ajax

Tijdens het vorige Kick-Off Festival werd Saskia van de Brink gekozen tot Miss Ajax seizoen 1999 - 2000. Op aandringen van haar man Gert had zij zich opgegeven voor de verkiezing en heeft daar geen spijt van gekregen. Terugkijkend op een jaar Miss Ajax vindt zij haar kroning als de nieuwe Miss Ajax het hoogtepunt, aangezien ze totaal niet had verwacht dat zij zou winnen.

De prijs die zij met haar uitverkiezing had gewonnen, was een reis naar de uitwedstrijd van Ajax in de UEFA cup tegen Hapoel Haifa. Samen met de selectie van Ajax reisde zij naar Israel en genoot van de sfeer en de wedstrijd.

Afgezien van dit mooie reisje moest er natuurlijk ook gewerkt worden. Bij elke thuiswedstrijd was Saskia aanwezig en presenteerde zij, samen met Joop Leeuwendaal, de prijzen van de sponsors.

De samenwerking met Joop heeft zij altijd als zeer prettig ervaren. Na afloop van de wedstrijden liet zij altijd haar gezicht zien bij de sponsors en deelde handtekeningen uit aan fans.

De fans konden haar ook bewonderen tijdens de activiteiten van de Supportersvereniging Ajax in het land, waar haar soms werd gevraagd om op hele vreemde plekken haar handtekening te zetten?

Saskia was natuurlijk al voordat zij gekozen werd tot Miss Ajax fan van de Amsterdamse club, maar de band met Ajax is tijdens dit jaar alleen maar sterker geworden, omdat zij alles van dichtbij heeft mogen meemaken. Ook dit seizoen zal zij dan ook vaak in het stadion te vinden zijn.

Toen Saskia vorig jaar gekozen werd tot de nieuwe Miss Ajax, kon zij niet vermoeden dat zij ook de laatste Miss Ajax zou zijn.

Uit een tevredenheidsonderzoek onder de leden van de Supportersvereniging is gebleken, dat de supporters de meerwaarde niet zien in het hebben van een eigen Miss. Daarnaast heeft de organisatie weinig aanmeldingen voor de Miss Ajax-verkiezing ontvangen. Dit heeft de SVA, in overleg met Ajax, doen besluiten om na vijf mooie jaren te stoppen met Miss Ajax. (Dus niet, zoals VI suggereerde, in het kader van bezuinigingen).

Langs deze weg wil de SVA dan ook iedereen, die de afgelopen vijf jaar heeft meegewerkt aan de Miss Ajax-verkiezing bedanken, voor hun inzet en enthousiasme.

Dit artikel verscheen ook in de Ajax Life.