Menu
De Ligt: 'Als ik sommige berichten lees, dan moet ik erom lachen'

De Ligt: 'Als ik sommige berichten lees, dan moet ik erom lachen'

Op dit moment train ik met het Nederlands elftal en bereidt Hakim zich voor op het WK. In deze laatste blog vertel ik over mijn plannen voor de zomer en de soms hectische voetbalwereld.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun reilen en zeilen rondom Ajax. Deze maand wisselen Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech elkaar af.


De zomer staat voor de deur. En tja... Het is natuurlijk pijnlijk dat wij niet op het WK staan. Maar het blijft een heel bijzonder toernooi. Ik ga jongens als Lasse Schöne, Nico Tagliafico, Hakim Ziyech en wellicht Kasper Dolberg natuurlijk met extra aandacht volgen. 

'Na mijn debuut in het Nederlands elftal ben ik gaan nuanceren'

De zomer is ook de periode die in het teken staat van transferperikelen. Goede spelers worden veel besproken, dus als het veel over mij gaat is dat een mooi compliment. Maar ik probeer alle aandacht zo veel mogelijk van mij af te schuiven.

In het begin is alles mooi en leuk, maar na mijn debuut in het Nederlands elftal ben ik gaan nuanceren. Ik heb zelfs een paar voetbal-apps verwijderd van mijn telefoon. 'Nu even niet', dacht ik. Dat heeft mij wel geholpen. 

Great win against Portugal!! Proud of the boys! ������

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_) op

Er zijn in de voetbalwereld veel mensen die een mening over je hebben, maar de enige meningen die er daadwerkelijk toe doen, zijn die van jezelf en de mensen in je omgeving. Daar probeer ik naar te luisteren. 

Vooral in het begin is dat moeilijk, je wilt weten wat er gezegd wordt. Maar op een bepaald moment moet je ook beseffen dat je het voor bepaalde mensen nooit goed kan doen. Dat moet je accepteren en daarom probeer ik mij vooral op mezelf en mijn naaste omgeving te focussen.

'Transfers leven meer buiten het team, dan daarbinnen'

Ik lees bijna geen berichten meer die te maken hebben met transfers. Slechts af en toe doe ik dat wel en sommige berichten zijn echt lachwekkend. Ik vind het soms wel mooi om te zien wat er geschreven wordt over voetballers. Ik neem het vooral niet te serieus.  

Binnen de kleedkamer
Binnen de kleedkamer weet iedereen wel wat er gaande is, maar er wordt niet veel over gesproken. Het leeft daarom meer buiten het team, dan daarbinnen. De bladen moeten gevuld worden en daarom wordt er veel geschreven. Maar mijn ervaring is dat wat gepubliceerd wordt niet altijd op waarheid berust. Dat is denk ik wel een probleem in de voetballerij, er wordt te snel gedacht dat iets waar is. 

Zo was ik vroeger ook hoor. Ik las ook wel eens dat een bepaalde speler naar Ajax zou gaan. Dat geloofde ik dan ook. Nu ik er zo dicht op zit weet ik wel beter.

'In de tussentijd boek ik een last-minute met mijn vriendin'

De zomer staat voor mij in het teken van een korte vakantie en het WK. Ik ben 4 juni klaar met de laatste interland en op 18 juni beginnen we bij Ajax, dus in de tussentijd boek ik een last-minute met mijn vriendin. Even lekker chillen...

��☀️

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_) op

Lees ook: Ziyech Speler van het Jaar, De Ligt grootste talent
Bekijk ook
'Grappig dat aanvoerder ook Talent van het Jaar is'

Tekst & beeld: Ajax.nl