Menu

De luchtmacht staat op scherp

Met de komst van Angelos Charisteas is de luchtmobiele brigade van Ajax weer een sterk wapen rijker. De luchtmacht van de Amsterdammers is er een om trots op te zijn en voor de tegenstander om bang van te worden.

Vooral het tweede deel van de training is deze woensdagochtend interessant. Donderdagavond staat namelijk het bekerduel tegen sc Heerenveen op het programma en deze oefensessie wordt gebruikt om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. De trainer en de spelers doen er alles aan om niets aan het toeval over te laten.

Koeman gaf al eerder aan dat spelhervattingen in het moderne voetbal aan belangrijkheid hebben gewonnen. Dus bestond een zeer groot deel van de training uit het oefenen van dode spelmomenten. Corners, vrije trappen en uiteraard strafschoppen volgden elkaar op het steenkoude gedeelte van het trainingsveld in rap tempo op.

De vaste corner-nemers Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart sneden bijna alle ballen perfect aan en kopspecialisten als Julien Escudé, Zdenek Grygera, Johnny Heitinga en Angelos Charisteas zorgden, behalve voor onrust in het doelgebied, ook voor fraaie goals.

Bij het oefenen van de vrije trappen bleek het met de vorm van Sneijder en Van der Vaart eveneens goed te zitten. Met prachtige schoten klopten zij de keepers regelmatig.

Alleen bij de penalty's was Rafael van der Vaart minder succesvol. Hij schoot prima in, maar de redding van Hans Vonk was fenomenaal. Mocht het donderdagavond tot het scenario komen, waarin een strafschoppenserie beslissend zal zijn, dan staat de oud-doelman van sc Heerenveen waarschijnlijk wel zijn mannetje.