Menu

De Lutte (1): Aankomst en slapies

Iets voor vieren draaide maandagmiddag de spelersbus het terrein op van het prachtige hotel in De Lutte, waar Ajax traditioneel het trainingskamp aan het begin van de voorbereidingsperiode opslaat. Trabelsi en Zlatan hebben zich, na een welverdiende vakantie, ´s ochtends weer bij de groep gevoegd. Van Damme en Heitinga zijn vanwege lichte blessures thuis gebleven. Nigel de Jong en Stefano Seedorf zijn hun vervangers. De selectie werkte aan het eind van de middag een pittige training af.

Johnny Heitinga heeft last van de blessure die hem na de winterstop parten speelde. Omdat de belasting van het trainingskamp te zwaar is voor zijn knie, bleef hij achter in Amsterdam. Een spierblessure verhinderde Van Damme af te reizen naar het oosten van het land.

Terwijl de spullen uit de bus werden getild, kregen de spelers hun kamergenoot en kamer voor deze week toegewezen. Het toewijzen van kamergenoten gebeurt niet zomaar. De spelers worden bij elkaar ´ingedeeld´ op basis van de taal die ze spreken, de posities in het veld of de betekenis die zij anderszins voor elkaar kunnen hebben. Zo delen beide gegadigden voor de ´nummer 10´ positie Rafael van der Vaart en Steven Pienaar bijvoorbeeld een kamer. Trabelsi en Mido zijn kamergenoten op basis van hun gemeenschappelijke taal. Jan van Halst, de man die het minder van zijn techniek en des te meer van zijn mentaliteit moet hebben, heeft Zlatan als slapie, waarvoor misschien het omgekeerde geldt.

Rond half zes sprong iedereen op het fietsje richting trainingsveld, waar een groep supporters uit de buurt al stond te wachten. Zlatan en Trabelsi hoefden nog niet mee te doen, hen was te verstaan gegeven de trainingsarbeid rustig op te bouwen. De training was pittig en de warme zon zorgde voor een hoop zweetdruppels bij de Ajacieden. Na anderhalf uur en een aantal verschillende partijvormen werden de ballen in de tassen opgeborgen en fietste iedereen terug naar het hotel. De eerste helft van de aanwezigen mag zich maandagavond melden bij de fotografe voor de spelersfoto´s.