Menu

De Lutte (1): Eindelijk beloning voor gastvrijheid

Voor de dertigste keer belegt Ajax het trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in De Lutte. Voor de dertigste keer verwelkomt hotel De Bloemenbeek de Ajax-selectie. Voor de dertigste keer is Pim van Dord erbij. Maar nog nimmer speelden de Amsterdammers tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Tot vanavond. Tot grote vreugde van het hele dorp.

Het hotel had een bord geplaatst bij de entree ter herinnering aan het jubileum van de samenwerking tussen Ajax en De Lutte. De plaatselijke krant bracht het nieuws groot op de sportpagina: 'De Lutte wacht met smart op Amsterdamse Godenzonen', een interview met de organisatoren, die na vanavond waarschijnlijk plaatselijke beroemdheden zullen zijn. En in het dorp heeft iedereen het erover: ,,Zullen er nog kaarten zijn voor vanavond?”, of: ,,Ik denk dat er wel dertigduizend mensen komen in plaats van drieduizend.”

Het personeel van de Bloemenbeek doet er alles aan het de gasten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bepaalde ruimtes zijn uitsluitend voor de Ajacieden gereserveerd en afspraken met de chefkok over het menu zijn gemaakt. Zoals gebruikelijk staat er ook een hele rij fietsen klaar. O´Brien en Sikora zullen er helaas geen gebruik van maken. De twee ondervinden teveel last van hun blessures om nuttig werk te kunnen verrichten in het trainingskamp. Met de fysiotherapeut van Jong Ajax werken zij in Amsterdam een eigen programma af.

Na aankomst hebben de Ajacieden even de tijd om te rusten. Eind van de middag staat er een sportmaaltijd voor de gasten klaar en om half acht wordt er afgetrapt op het hoofdveld van Sportpark De Stockakker. De inwoners van De Lutte krijgen vanavond eindelijk de beloning die ze na dertig jaar gastvrijheid verdienen.

De wedstrijd De Lutte - Ajax begint om 19.30 uur. Het is het honderdste duel dat Koeman coacht sinds zijn aanstelling ruim anderhalf jaar geleden. Voor degenen die nog geen kaartjes hebben: misschien zijn er voor de wedstrijd begint nog enkele aan de poort verkrijgbaar.