Menu

De Lutte (10): Escudé arriveert in trainingskamp

Julien Escudé, de beoogde opvolger van de naar Italie vertokken Cristian Chivu, kwam donderdagavond laat aan in De Lutte. Daar werd hij verwelkomd door zijn nieuwe ploeggenoten.

Het moet een hectische dag geweest zijn voor Julien Escudé. Arie van Eijden, de algemeen directeur van Ajax, reisde donderdag hoogstpersoonlijk naar Frankrijk af om met Stade Rennais, de club waar Escudé onder contract stond, tot overeenstemming te komen over de transfer van de verdediger. Van Eijden slaagde in zijn missie en enkele uren later reisde Escudé per vliegtuig af naar Nederland. Daar werd hij door een medewerker van Ajax opgehaald en vervoerd naar De Lutte. In Hotel De Bloembeek stond aanvoerder Jari Litmanen klaar om de nieuwe aanwinst te verwelkomen en hem voor de stellen aan de rest van het team.

Escudé zei enkele spelers van Ajax te kennen van de wedstrijden die de Amsterdammers in de Champions League speelden tegen Olympique Lyonnais. Hij verklaarde zeer gelukkig te zijn met zijn overgang naar Ajax en er naar uit te kijken met zijn nieuwe ploeg te mogen spelen. Escudé omschreef zichzelf als een linksbenige verdediger die centraal of op links kan spelen en kopsterk is.

Ook assistent-trainer Ruud Krol was, net als de overigen van de technische staf, zeer blij met de komst van de Fransman. ,,We hebben hem anderhalf jaar geleden voor het eerst gezien. We waren eigenlijk naar een andere speler gaan kijken, maar hij viel ons meteen op. Toen zijn we hem blijven volgen. De scouting heeft hem bekeken en alle rapporten waren positief. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, en, wat belangrijk is voor het spelletje van Ajax, vanuit de verdediging denkt hij meteen aanvallend. Hij kan het spel van achteruit verdelen. Ook de eerste indruk van hem toen hij net aankwam was goed´´, aldus Ruud Krol.