Menu

De Lutte (11): Eerste training van Escudé

Het trainingskamp in De Lutte zit er bijna op voor de Ajacieden. Vrijdag staan twee trainingen op het programma, waarvan de eerste een uitlooptraining was. Tevens was het de eerste training van de donderdagavond aangekomen Fransman Julien Escudé.

Een groepje van zeven spelers, degenen die de hele wedstrijd tegen U.D. speelden en de licht geblesseerden, trainde apart. Nigel de Jong trainde niet mee, hij had last van een teen, Tomás Galásek kon weer voluit meedoen met de groep.

De fitte spelers werden verdeeld over drie groepjes van vier. Zij deden een partijvorm, waarbij een groepje neutraal was. Drie minuten moesten zijn op hoog tempo de bal rondspelen, waarna een korte rustperiode volgde. De temperatuur was aangenaam, het was bewolkt met af en toe een lekker zonnetje.

Na een dik uur mocht het groepje van zeven weer uitlopen. De overigen gingen nog even door met het partijtje. Daarna volgden enkele variaties van afronden op doel. Petri Pasanen tekende voor de mooiste treffers, Julien Escudé liet zien over een prima linkerbeen te beschikken.

De Fransman maakt het prima in het trainingskamp, ondanks het feit dat hij door zijn late aankomst niet zoveel had kunnen uitrusten. ,,Ik heb een goede eerste indruk, het weer is goed en het contact met mijn kamergenoot Jelle van Damme is ook goed. Aanvoerder Jari Litmanen heeft me bij aankomst opgevangen en aan de spelers voorgesteld. Ik kan alleen nog niet alle namen onthouden, maar dat komt vanzelf".

Escudé houdt zich niet bezig met het feit dat hij wordt gezien als de opvolger van de vertrokken Cristian Chivu. ,,Dat vind ik niet belangrijk", stelt de nieuwe Ajacied. ,,Ik speel anders en heb mijn eigen kwaliteiten. Ik hoop het hier goed te doen." Dat Ajax voorronde Champions League speelt is voor Escudé wel belangrijk. ,,Met mijn vader keek ik in 1995 naar Ajax in de Champions League op tv. Ajax is een grote club voor mij, het heeft grote spelers voortgebracht. Overmars en Kluivert bijvoorbeeld. De coaches van Ajax, Ronald Koeman en Ruud Krol waren goede verdedigers. Dat is voor mij ook belangrijk. Ik wil de beste verdediger worden en met deze jonge groep bij Ajax groeien."

De trainingen deze week zijn zwaar. Voor Escudé valt het wel mee. ,,Ik heb met mijn oude club, Rennes, al drie weken voorbereiding meegemaakt, dus mijn conditie is goed. Ik ben in een nieuw land, ik ga in een nieuwe competitie spelen, dus ik ben blij dat ik hier ben", benadrukt hij nogmaals.