Menu

De Lutte (12): Maxwell heeft plezier in het voetbal

De training van donderdagochtend had veel overeenkomsten met die van dinsdag, ook een 'wedstrijddag'. Zoals elke dag in De Lutte liep Maxwell met een grote glimlach over het trainingsveld. De Braziliaan is ontspannen en voelt zich inmiddels vertrouwd in de selectie van Ajax. De rondo's die de technische staf ook deze keer op het trainingsschema had gezet, waren dan ook koren op de molen van de stylist Maxwell.

Terwijl fysiotherapeut Ricardo de Sanders zich op een bijveld ontfermde over blessuregevallen Petri Pasanen en John O’Brien, deed René Wormhoudt allerlei loopvormen met de overige selectieleden. De Ajacieden hadden goede zin en kregen dan ook regelmatig complimenten van de trainers voor hun inzet. ,,Ik ben nog niet zo fit als ik had willen zijn, maar tijdens de trainingen doe ik mijn best om dat te worden. Ik wil hard werken om het niveau van vorig seizoen weer te halen”, verklaart Maxwell de ijver.

Na de loopoefeningen was het tijd voor de rondo’s. Breeduit lachend werkte Maxwell de positiespelletjes af. ,,Ik vind rondo’s leuk, soms zie je mooie combinaties en ik vind het leuk de twee spelers in het midden te laten rennen”, zegt de Braziliaan. Het hele trainingskamp maakt Maxwell een vrolijke indruk. ,,Ik hou wel van trainingskampen’’, legt hij uit. ,,Je bent samen met de jongens, je hebt meer tijd om met elkaar te praten. Ik probeer me op mijn gemak te voelen. Ik geniet er echt van, dat komt ook omdat ik de spelers inmiddels goed ken en ook weet wat ik van de trainingen kan verwachten.’’

Omdat het weer wedstrijddag was, gingen Ronald Koeman en Tonny Bruins Slot met de koppers en voorzetters aan de gang en werden de corners en vrije trappen doorgenomen. Ook besteedden de trainers aandacht aan het nemen van strafschoppen. Ruud Krol deed met de overigen nog enkele baloefeningen.

Net als dinsdag werd de training afgesloten met een sprintoefening. Nog even gingen de Ajacieden gedurende enkele minuten voluit. Daarna was het tijd om de aanwezige fans van een handtekening te voorzien en terug te fietsen naar het hotel voor een maaltijd en rust.

,,De training was rustig, alleen op het einde moesten we even sprinten’’, blikt Maxwell terug op de trainingssessie van vanochtend. Hij maakt een fitte indruk, maar heeft in de vakantie nauwelijks voor zichzelf getraind, bekent hij desgevraagd. ,,Ik heb vorig seizoen zoveel wedstrijden gespeeld, dat ik het echt nodig had om uit te rusten.’’ De eerste twee weken van de vakantie gebruikte Maxwell om zijn eigen land te leren kennen. ,,Ik heb door Brazilië gereisd, veel gegeten en een beetje gevist. Na de reis ben ik naar mijn familie gegaan en heb ik ook niet veel gedaan. Af en toe een beetje voetballen of volleyballen op het strand. Ik heb bewust veel gerust. Nu wil ik zo snel mogelijk weer in een goede conditie komen, want ik ben nog niet waar ik wil zijn.’’