Menu

De Lutte (13): Wamberto wil komend seizoen vlammen

Wamberto raakte in februari van dit jaar geblesseerd aan zijn voet. Vier maanden lang kon de Braziliaan niet voetballen. Vreselijk vond hij het. Maar aan het begin van deze voorbereiding stond hij er weer. Hij is een van de weinige spelers die nog geen lichamelijke klachten heeft gehad. Wamberto doet er alles aan om komend seizoen de sterren van de hemel te spelen.

,,Ik ben fit, heb geen pijn meer”, vertelt Wamberto met een hoorbare opluchting in zijn stem. ,,Ik heb in de vakantie voor mezelf wat getraind. Met familie en vrienden een beetje voetballen op het strand in Brazilië. Nu moet ik conditioneel gezien nog op een hoger niveau komen.”

In de eerste helft van de oefenwedstrijd tegen U.D. donderdagavond liet Wamberto zien hoe goed hij kan voetballen. ,,Tja, het ging heel goed, maar iedereen speelde goed. In de tweede week van de voorbereiding merk je dat iedereen een betere conditie krijgt.” Wamberto voelt zich lekker en dat is hem aan te zien. ,,Ik voel me goed, de groep is fantastisch, alles is goed”, lacht hij. ,,Ik heb veel vertrouwen in het komende seizoen wat mezelf betreft. Zolang ik maar geen blessure krijg, dat is belangrijk.´´

Het afgelopen seizoen is voor de Braziliaan niet makkelijk geweest. ,,Tijdens het trainingskamp in Portugal in de winterstop voelde ik al een beetje pijn in mijn voet. Op vijf februari voelde ik dat ik een botje brak. Ik heb bijna vier maanden niets gedaan. Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik zwaar geblesseerd raakte. Het was vreselijk, want ik wil altijd spelen en trainen, op het veld of met vrienden, als ik maar kan voetballen.”

In de vier maanden dat hij niet mocht voetballen, deed ´Wampie´ alleen krachttraining. ,,Ik ging daarna naar huis een beetje tv kijken. Gelukkig heb ik heel veel steun gehad aan mijn vrouw en kinderen. Zij bleven zeggen dat het wel goed kwam en gingen met mij tv kijken.”

Ook Wamberto ziet kansen voor Ajax om kampioen te worden komend seizoen. ,,De voetbalkwaliteit van de groep is hoog. We kunnen het, als we niet op het veld staan ook goed met elkaar vinden. De selectie is jong en als we samen blijven zullen we in de toekomst heel goed worden”, voorspelt hij.

Het is voor het team belangrijk de voorronde van de Champions League door te komen. ,,Het laatste jaar hebben we ons heel goed ontwikkeld op internationaal niveau. Ik denk dat als we die voorronde winnen, we ver kunnen komen. Maar we zullen er heel hard voor moeten werken, makkelijk wordt het niet.”

Wamberto staat te boek als een echte linksbuiten. Maar steeds vaker posteert Koeman hem op de rechterflank. ,,Het maakt mij niet uit waar ik speel. Wat de trainer wil, dat doe ik. Het enige wat ik wil, is heel hard werken. Ik heb nog een contract voor een jaar, dus ik wil nu vlammen.”