Menu

De Lutte (14): Partij op scherp van de snede

Tijdens de laatste training in De Lutte speelden de Ajacieden, na stevig loopwerk te hebben verricht, een grote partij. Het ging er fel aan toe op de vrijdagmiddag want niemand wilde verliezen.

Dat gebeurde ook niet want de partij eindigde in 3-3. Maar voordat het onderlinge wedstrijdje begon, moesten de Ajacieden eerst door een pittige loopoefening heen. De trainers hadden de gekleurde balkjes op de grasmat gelegd, waar de spelers voor- en zijwaarts met hoge snelheid overheen werden gejaagd.

De daaropvolgende kaatsoefening was in het kader van de ´actieve rust´ en natuurlijk om het balgevoel op peil te houden. De baltraining werd weer gevolgd door een loopvorm. Twee aan twee sprintten de mannen in totaal tien keer de vereiste afstand.

Eindelijk was het dan tijd voor de grote partij. En hoewel de Ajacieden al aardig wat arbeid hadden verricht deze vrijdag, gingen ze er vol in. Daarbij extra op scherp gezet door het fanatiek coachende trio Koeman, Krol en Bruins Slot. ,,Kom maar, Johnny, mee naar voren! Naar de zijkant, Maxie! Speel in! Haal uit!´´ Het wedstrijdje dat zich ontwikkelde was dan ook van zeer hoog niveau.

De duels tussen Jari Litmanen en Yakubu waren hard en fraai om te zien. Net als die tussen Rafael van der Vaart en Julien Escudé, die ook liet zien over een mooie pass van achteruit te beschikken. De combinaties waren bij tijden oogstrelend en ook hoopgevend wat betreft het aanstaande seizoen van Ajax. De onderlinge wedstrijd verdiende geen verliezer, en kreeg die ook niet. Uiteraard tot teleurstelling van alle spelers, die altijd alles willen winnen.