Menu
De Lutte (2): Aissati en Padt

De Lutte (2): Aissati en Padt

Ajax werkte maandagavond de eerste training af van het trainingskamp in De Lutte. Ismaïl Aissati voelde zich meteen op zijn gemak en Jong Ajax-doelman Sergio Padt keek zijn ogen uit.

Sergio Padt hield een goed gevoel over aan zijn eerste trainingsdag met Ajax 1. Sergio Padt hield een goed gevoel over aan zijn eerste trainingsdag met Ajax 1.

Dat de traditionele voorbereidingsweek in De Lutte geen snoepreisje is, werd maandag meteen duidelijk. Tijdens de eerste training werkten de Ajacieden twee uur lang aan hun conditie, techniek en samenspel. Tijdens de grote partijvorm liet Ismaïl Aissati zien zich meteen op zijn gemak te voelen. De aanvallende middenvelder speelde met vertrouwen, durfde acties te maken en maakte een fitte indruk. ,,Het ging inderdaad lekker”, verklapte de Utrechter, die maandagochtend zijn handtekening onder een vierjarig contract zette. ,,Ik ken veel jongens van Jong Oranje of andere elftallen van de KNVB. Daardoor was er op het trainingsveld eigenlijk wel meteen een klik.”

Met Gabri, die de oefenwedstrijd tegen Noordwijk nog moest laten schieten, gaat het de goede kant op. Hij deed alle oefeningen mee. Ismaïl Aissati voelde zich al helemaal thuis tussen de Ajacieden. Met Gabri, die de oefenwedstrijd tegen Noordwijk nog moest laten schieten, gaat het de goede kant op. Hij deed alle oefeningen mee. Ismaïl Aissati voelde zich al helemaal thuis tussen de Ajacieden.

Sergio Padt, het andere nieuwe gezicht binnen de selectie, had het ook goed naar zijn zin tijdens zijn eerste dag in De Lutte. ,,Dit is heel mooi”, aldus de 18-jarige doelman. ,,Een paar jaar geleden was ik nog ballenjongen bij het eerste en nu loop ik er tussen.”

Zijn collega-doelman bij Jong Ajax, Roy Ouwerkerk, trainde de eerste week van de voorbereiding mee met de selectie. Nu is het de beurt aan Padt om te laten zien wat hij in huis heeft. ,,Vorige week was ik nog niet fit genoeg om al mee te doen bij het eerste”, zei hij. ,,Ik ben een maand geleden geopereerd aan een liesbreuk. Dat moest eerst goed herstellen.” Omdat derde doelman Kenneth Vermeer met het olympisch team in voorbereiding is op de Spelen in Peking, leent Marco van Basten voorlopig één van de twee doelmannen van Jong Ajax. Padt: ,,Ik hoorde vrijdag dat ik mee zou gaan. Of ik nerveus was? Nou, ik heb vannacht niet zo heel goed geslapen. Ik sliep pas tegen half twee.”

Marco van Basten stond voor het eerst als trainer van Ajax 1 op het veld van SV De Lutte. Marco van Basten stond voor het eerst als trainer van Ajax 1 op het veld van SV De Lutte.

Maar over zijn eerste trainingsdag mag Padt tevreden zijn. ,,Volgens mij ging het wel aardig”, blikte hij terug op de partijvorm, die tegen het einde van de training plaatsvond. ,,Twee doelpunten tegen.”

Tijdens de training werd duidelijk dat het steeds beter gaat met de Ajacieden die tegen Noordwijk nog niet mee konden doen. Gabri, Rasmus Lindgren (hamstring) en Bruno Silva (bovenbeen) werkten nog apart van de groep.

Dinsdagochtend begint Ajax met een training. 's Avonds om 19.30 uur staat in Coevorden de tweede oefenwedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander is Germanicus.

Maarten Stekelenburg en Sergio Padt voegden zich aan de zijde van Dennis Gentenaar. Stekelenburg keerde maandag terug van vakantie en Padt kwam over van Jong Ajax. Roy Ouwerkerk keerde op zijn beurt terug naar Jong Ajax en Kenneth Vermeer is bij het olympisch elftal. Maarten Stekelenburg en Sergio Padt voegden zich aan de zijde van Dennis Gentenaar. Stekelenburg keerde maandag terug van vakantie en Padt kwam over van Jong Ajax. Roy Ouwerkerk keerde op zijn beurt terug naar Jong Ajax en Kenneth Vermeer is bij het olympisch elftal.