Menu

De Lutte (2): Weer veel loopwerk op dinsdagochtend

Op de eerste training van de dinsdag in de Lutte werd weer veel loopwerk verricht. Kaatsoefeningen, sprintjes en een partijtje op hoog tempo. Sander Boschker en Zlatan Ibrahimovic trainden met een fysiotherapeut en Tomás Galásek viel tijdens het partijtje uit. De Tsjech kreeg een tik tegen zijn enkel en kon niet verder.

Rond half elf kwam de selectie aangefietst. Op het veld waar de avond ervoor de wedstrijd werd gespeeld, lagen nu dopjes klaar in bepaalde patronen, een teken dat er getraind ging worden. De groep begon met een kaatsoefening in hoog tempo, de bal diende hard ingespeeld te worden.

Daarna vertrok de hele groep naar de overkant van het veld, voor sprintjes, twee aan twee en op volle kracht. Tussen de oefeningen dronken de Ajacieden liters water, want ook nu brandde de zon hevig.

Als laatste oefening werd een partijvorm gespeeld, met aan een kant een doelman, aan de andere niet. Bij elke bal die uitging, bracht de keeper, in dit geval Lobont, de bal weer terug in het spel. Aan de andere kant kon gescoord worden door over de lijn te dribbelen.

Drie spelers die niet meededen in de partij oefenden bij de andere goal op Stekelenburg het afwerken op doel en het nemen van penalty's. Halverwege de partij wisselden enkele spelers van oefening. Heitinga wilde in de partij graag laten zien dat hij weer op de weg terug is. Iets te graag misschien, want Tomás Galásek moest het ontgelden. De Tsjech kreeg een flinke schop van Heitinga op zijn enkel en moest van het veld. Met het gewricht in het ijs keek hij het laatste gedeelte van de training toe.

Dat er scherp werd getraind, voelde ook Rafael van der Vaart. De middenvelder kreeg een bal snoeihard recht in het gelaat. Hij lag meteen op de grond, met zijn gezicht naar beneden. De fysiotherapeut snelde op hem af en even was het spannend. Maar Van der Vaart stond weer op, schudde zijn hoofd en kon gelukkig weer verder. Fysio Frank van Deursen kwam opgelucht weer naar de kant van het veld.

Tot slot deed een groepje de bekende rondo en oefende de rest bij Lobont op corners en andere standaardsituaties voor het doel. Rond het middaguur volgde de cooling-down. Voor Jari Litmanen, Van der Vaart en Wesley Sneijder was de training echter nog niet voorbij. Het trio nam onder toeziend oog van Ronald Koeman nog wat vrije trappen. Na het uitdelen van de handtekeningen en het poseren voor de foto´s mochten ook zij op de fiets terug richting hotel.