Menu

De Lutte (3): Geen rust voor Heitinga en Ibrahimovic

Terwijl de selectie lag te rusten op de kamers, kwam de bus voorrijden voor Johnny Heitinga en Zlatan Ibrahimovic. Samen met Frank van Deursen zochten zij een krachthonk op naast het stadion van FC Twente. Wil Coort stapte ook in de bus. De keeperstrainer maakte van de gelegenheid gebruik om zijn eigen spieren wat te trainen.

Eigenlijk had de staf van Ajax een krachthonk dichter in de buurt uitgezocht. De Ajacieden zouden zich op de fiets er naartoe begeven, ware het niet dat deze faciliteit zijn deuren gesloten had vanwege de vakantie. Maar een speurtocht in de omgeving leerde dat er een gloednieuw sportcentrum in de buurt van het Arke-stadion was. De bus was snel voorgereden en het kleine groepje liet zich vervoeren.

Sportstudio Drienerlo onving de Ajacieden maar al te graag. Het sportcentrum is in september vorig jaar pas geopend, dus alles was als nieuw.

Frank van Deursen gaf Johnny Heitinga en Zlatan Ibrahimovic een kleine warming-up op de fiets. Vervolgens werden verschilende apparaten opgezocht die voor de specifieke blessures nuttig zijn. Ruim een uur waren de Ajacieden bezig. Toen werd het groepje bij elkaar geroepen voor een laatste gezamenlijke oefening op een apparaat waarbij zowel de armen als de benen aan het werk moesten.

Leuk was anders, vonden de Ajacieden, maar wie niet fit is, moet fit worden. Aan het begin van de avond zal het Amsterdamse gezelschap zich begeven naar Hengelo, waar tegenstander Achilles om half acht staat te wachten.