Menu

De Lutte (3): Scherpe duels

In tegenstelling tot Amsterdam, was het dinsdag toen de ochtendtraining begon stralend weer in de Lutte. De training bestond voor het merendeel uit een grote partij en afronden op doel. Bergdølmo trainde na de warming-up apart met Van Dord, omdat de Noor last heeft van zijn rechterknie.

Tegen halfelf hadden de Ajacieden hun fietsen geparkeerd en kon de warming-up onder leiding van Laszlo Jambor beginnen. De supporters nestelden zich in het gras dat nog vochtig was van de ochtenddauw en keken naar het inlopen en rekken en strekken. Toen iedereen warm was, ging Bergdølmo met de fysio naar een hoek van het veld om wat oefeningen te doen voor zijn knie. De overige Ajacieden deden kaatsoefeningen op hoog tempo, waarbij de bal natuurlijk maar een keer mocht worden aangeraakt.

Na het kaatsen vertrokken zes spelers en keeper Lobont met Bruins Slot naar een veldje achter het trainingsveld. In eerste instantie waren dit de spelers die er niet vanaf de eerste training bij waren, Trabelsi, Zlatan, De Jong, Seedorf, aangevuld met twee. Later werd er gerouleerd met spelers van het andere veld. Bruins Slot liet het groepje afronden op doel, dat goed bewaakt werd door Bogdan Lobont.

Op het ´hoofdveld´ werd een partij van negen tegen negen gespeeld. Omdat er eigenlijk een speler te weinig was, trok de trainer zelf een hesje aan. Dat hij het verdedigen nog altijd niet verleerd is, ondervond spits Machlas die zijn oefenmeester niet zomaar voorbij kwam. Ook scherp waren de duels tussen Mido en Chivu, die met de koppen tegen elkaar kwamen. Na afloop van de training informeerde Mido nog even bij zijn aanvoerder, die aangaf dat hij de gevolgen van het kopduel nog steeds voelde.

Na een dik uur kwam iedereen weer bij elkaar. De ´minder getrainden´ sloten af met een rondootje, de overigen werden in twee groepen verdeeld bij de doelen. Er werd geoefend op het afronden en corners. Galásek, Chivu en Pienaar besloten de sessie met het nemen van een penalty. Jambor werd weer het veld opgeroepen voor de cooling down, terwijl de wolken inmiddels waren komen bovendrijven. Bruins Slot verheugde zich op het buitje dat voor vanmiddag is voorpeld. ,,Dan hebben wij vanavond bij de wedstrijd ten minste een mooi glad matje”, grinnikte de assistent.