Menu
De Lutte (3): Silva, Bergkamp en schoeisel

De Lutte (3): Silva, Bergkamp en schoeisel

De eerste volle dag in De Lutte begon voor Ajax met een lange training. Bruno Silva hervatte de groepstraining, Dennis Bergkamp voegde zich bij de selectie en er was ook nog iets met schoenen…

Net als de overige leden van de selectie en de technische staf meldden ook fysiotherapeut Jos Kortekaas en Bruno Silva zich vanmorgen per fiets bij het trainingsveld. Net als de overige leden van de selectie en de technische staf meldden ook fysiotherapeut Jos Kortekaas en Bruno Silva zich vanmorgen per fiets bij het trainingsveld.

Daar was hij weer: Dennis Bergkamp. De stagiair van de technische staf meldde zich vanochtend in De Lutte. Voor Bergkamp, stylist, was er tijdens de ochtendtraining genoeg te genieten. Na diverse loop- en krachtoefeningen (waar Luis Suarez en Dario Cvitanich voor hilarische taferelen zorgden) en een soort handbalvorm werd de training afgesloten met een grote partij. Daar toonden aanvallers Klaas Jan Huntelaar en Dario Cvitanich hun klasse. Cvitanich zette zijn rode team met een geplaatst schot en een prima kopbal op 2-0.

Kenneth Perez onderschept de bal tijdens de handbalvorm. Kenneth Perez onderschept de bal tijdens de handbalvorm.

Huntelaar kreeg applaus voor een omhaal (de bal ging nipt over) en de aansluitingstreffer. Zijn doelpunt telde voor twee omdat er door Javier Martina niet werd meeverdedigd. Martina herstelde zijn fout door even later vanaf de rechterkant de 3-2 te maken voor rood.
Bruno Silva ontbrak bij de partij, maar deed in het begin van de training wel mee met de groep. Het gaat goed met Uruguayaan, die last heeft van een bovenbeenblessure. ,,Ik heb vandaag weer voluit gesprint en geschoten”, vertelde de verdediger. ,,Ik zit in de laatste fase van mijn herstel. Ik verwacht dat ik snel weer helemaal mee kan doen.”

Tot slot de schoenen. Te beginnen met Dennis Rommedahl. De Deen viert vandaag zijn 30ste verjaardag en kreeg van de mensen van SV De Lutte een paar mooie Hollandse klompen. Dan Mitchell Donald. Zijn schoenen gingen tijdens de training kapot. Om de oefensessie te volbrengen leende hij de schoenen van Marco van Basten. Kijk later vandaag naar Ajax TV om er achter te komen hoe Donald het deed op de schoenen van zijn trainer. Dan is ook een reactie te zien van Rommedahl op zijn klompen.

Laurent Delorge en Gregory van der Wiel ontbraken op de ochtendtraining. Het duo, vorig seizoen lang geblesseerd, kreeg rust. Rasmus Lindgren kampt met een hamstringblessure en werkte nog altijd apart van de groep.

Dinsdagavond 19.30 uur speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Germanicus.

Trainer Van Basten spreekt zijn spelers toe. Trainer Van Basten spreekt zijn spelers toe.
Stagiair Dennis Bergkamp voegde zich dinsdag weer bij de selectie en de technische staf. Stagiair Dennis Bergkamp voegde zich dinsdag weer bij de selectie en de technische staf.
Luis Suarez en Dario Cvitanich zorgden voor hilarische taferelen. Luis Suarez en Dario Cvitanich zorgden voor hilarische taferelen.