Menu
De Lutte (4): Winst en verlies

De Lutte (4): Winst en verlies

De tweede dag in De Lutte werd afgesloten met een prima 0-7-oefenzege op Germanicus. Woensdag wordt het trainingskamp voortgezet. De geblesseerde Jan-Arie van der Heijden is er dan niet meer bij. Vito Wormgoor is zijn vervanger.

Dario Cvitanich scoorde zijn eerste doelpunten voor Ajax. Dario Cvitanich scoorde zijn eerste doelpunten voor Ajax.

Van der Heijden keert terug naar Amsterdam, waar hij moet herstellen van een knieblessure. Een teleurstellend einde van het trainingskamp in De Lutte voor Van der Heijden, die zaterdag tegen Noordwijk nog scoorde met een mooi afstandsschot. ,,Ik had al een beetje last van mijn knie, maar vanochtend tijdens de training ging het niet meer”, vertelde hij vlak nadat zijn ploeggenoten de wedstrijd tegen Germanicus achter de rug hadden. ,,Dit is balen. Het is de eerste keer dat ik mee ben met Ajax 1 in de voorbereiding en dan wil je toch iets laten zien. Vooral in de wedstrijden.” Van der Heijden gaat er alles aan doen om zo snel mogelijk te herstellen. ,,Morgen heb ik bij Ajax al weer een afspraak staan.”

Ismaïl Aissati genoot ongetwijfeld meer van de tweede dag in De Lutte. Hij maakte ’s avonds tegen Germanicus zijn debuut. Een prima debuut. Hij vond zijn ploeggenoten moeiteloos en gaf een assist waaruit werd gescoord. ,,Het ging goed en ik ben blij dat ik nu een wedstrijd heb gespeeld voor Ajax”, zei hij. ,,Maar het was wel wennen. Je moet beseffen dat dit pas de tweede dag is dat ik bij Ajax ben. Ik kijk natuurlijk nog een beetje de kat uit de boom.”

Aissati vertelde dat hij het in het veld goed kon vinden met Dario Cvitanich. De Argentijnse spits maakte dinsdag tegen eersteklasser Germanicus de 0-1 en de 0-2, zijn eerste twee doelpunten in Amsterdamse dienst. Vlak daarvoor miste hij een penalty. ,,Ja, dat kan gebeuren”, blikte hij terug. ,,Gelukkig scoorde ik daarna twee keer. Het is toch lekker als je als aanvaller bij een nieuwe club scoort.” Hoewel hij niet groot is, is Cvitanich heel sterk in de lucht. Zijn tweede doelpunt maakte hij met zijn hoofd. ,,Het is meer slimmigheid dan sprongkracht, denk ik. In Argentinië scoorde ik ook veel met mijn hoofd.”

Marco van Basten keek met een goed gevoel terug op de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. ,,We hebben keihard gewerkt de afgelopen dagen”, zei de trainer, die zijn ploeg ’s ochtends ook nog een twee uur lange training had voorgeschoteld. ,,Dan ben je met een uitslag als deze gewoon tevreden. Ook omdat we geen doelpunten tegen hebben gekregen.”

Woensdag om 10.30 uur staat voor de Ajacieden een bosloop op het programma. Daarna zal Wormgoor aansluiten bij de groep.

Jan-Arie van der Heijden moest tegen Germanicus vanaf de bank toekijken. De talentvolle middenvelder moet het trainingskamp in De Lutte met een blessure verlaten.