Menu

De Lutte (5): Eerste toernooizege voor Tonny

De middagtraining bestond gelukkig voor het grootste gedeelte uit oefeningen met bal. Tomás Galásek kon weer wat loopoefeningen doen na de tik op zijn enkel gisteren, Cedric van der Gun, Maxwell en Jari Litmanen keken vanwege lichte pijntjes toe.

De warming-up vanmiddag werd gevolgd door een oefening in ´Y-vorm´: inspelen, kaatsen, afronden op doel. De Y-vorm zit in het feit dat de oefening vanuit het midden naar buiten wordt gespeeld en vervolgens weer terug naar het midden richting doel. Na deze oefening werden nog wat ´loopvormen´ gedaan, zoals René Wormhoudt verwoordde. In de praktijk waren het, hoe kan het bijna ook anders, sprintjes.

De training werd afgerond met partijtjes, een mini-toernooitje. De groep werd in drie teams verdeeld, twee speelden tegen elkaar, en de derde dronk water en keek toe. Elk team kreeg een eigen coach toegewezen. Het team dat scoorde, mocht aan de kant even rusten. Tonny Bruins Slot moedigde zijn blauwe team fanatiek aan. ,,Blijf voetballen, blijf voetballen! Kom op, Johnny! Nog één goaltje Boukhari!!” Zijn aansporingen hadden succes want na het zevende doelpunt gooide de assistent-trainer zijn handen in de lucht. ,,We hebben gewonnen! Ik heb mijn eerste toernooi gewonnen!”

Weer waren de liters water niet aan te slepen. Per training wordt er zo´n zeventig liter water gebruikt. Het meeste daarvan wordt gebruikt om het lichaam af te koelen, het wordt over het hoofd gegooid, in de sokken, over het hele lichaam. Ook wordt er nog een liter of tien sportdrank gedronken. Niet verwonderlijk, want in zulke temperaturen is het niet vreemd dat de spelers zo´n twee tot drie liter vocht verliezen aan zweet.

Over de inzet van de selectie vanmiddag was Wormhoudt zeer content. Ook fysiotherapeut Frank van Deursen klaagde niet over het aantal pijntjes. Het is normaal dat spelers wat last krijgen van onwillige spieren en gewrichten. Of zoals de fysio zei: ,,Als je niks voelt, heb je niet genoeg gedaan.”