Menu
De Lutte (6): Vito voor de leeuwen

De Lutte (6): Vito voor de leeuwen

Vito Wormgoor voegde zich woensdagmiddag in De Lutte bij de selectie. De verdediger, die de geblesseerde Jan-Arie van der Heijden vervangt, kijkt uit naar de dagen die komen. Vooral naar de zaterdag.

Gregory van der Wiel, Kenneth Perez, Vito Wormgoor en Marco van Basten. Wormgoor voegde zich woensdag bij de selectie, Van der Wiel trainde na een dag rust weer mee met de groep. Gregory van der Wiel, Kenneth Perez, Vito Wormgoor en Marco van Basten. Wormgoor voegde zich woensdag bij de selectie, Van der Wiel trainde na een dag rust weer mee met de groep.

Ajax sluit zaterdag het trainingskamp af met het afscheidsduel van Jaap Stam. De Amsterdammers moeten het dan opnemen tegen Stam en veel van zijn beroemde oud-collega’s ,,Jaap Stam is een groot voorbeeld voor me”, zegt Wormgoor als rond 19.00 uur zijn eerste training in De Lutte erop zit. ,,Prachtige verdediger en ook een echte Ajax-man. Ik heb hem nog nooit ontmoet, maar hoop dat dat zaterdag gaat gebeuren.”

De afscheidswedstrijd van Jaap Stam. Het is iets dat je zomaar mee kan maken als je zoals Wormgoor bij het eerste van Ajax wordt gehaald. De jonge voetballer hoorde dinsdagavond dat hij zich moest melden in De Lutte. ,,Ik was totaal verrast, had er echt totaal geen rekening mee gehouden. Mijn mobiele telefoon was leeg, dus ze kregen me ook niet meteen te pakken. Toen ik thuis kwam hoorde ik het pas.”

Luis Suarez steelt de show tijdens het tennisvoetbal. Luis Suarez steelt de show tijdens het tennisvoetbal.

Wormgoor kijkt niet alleen uit naar het duel met Team Jaap Stam. Hij kijkt uit naar alles wat hem de komende dagen te wachten staat: donderdagavond de wedstrijd tegen Excelsior ’31 en een heleboel trainingen. ,,Ik wil gewoon goed trainen en ik hoop dat ik speeltijd krijg”, blikt hij vooruit. ,,Ze mogen me best voor de leeuwen gooien.”

Zijn eerste training verliep in ieder geval goed. Marco van Basten en zijn staf maakten er een creatieve sessie van met als hoogtepunt een tennisvoetbaltoernooi, dat werd gewonnen door een team bestaande uit ‘jonkies’ Sergio Padt, Gregory van der Wiel, Javier Martina, Siem de Jong en Mitchell Donald. Na afloop speelden Van Basten en zijn assistenten John van ’t Schip en Rob Witschge nog een potje tegen hun spelers. De trainers werden zeker niet van de mat gespeeld, maar waren uiteindelijk toch niet opgewassen tegen de dadendrang van de huidige Ajacieden.

De technische staf geeft het goede voorbeeld. De technische staf geeft het goede voorbeeld.
Luis Suarez wacht de beslissing van scheidsrechter Van 't Schip hoopvol af. Luis Suarez wacht de beslissing van scheidsrechter Van 't Schip hoopvol af.