Menu

De Lutte (7): Eindelijk normale trainingstemperatuur

Dankzij een verfrissende regenbui woensdagavond was de temperatuur aanzienlijk gedaald tot een aangename hoogte om te trainen. Op Tomás Galásek na kon iedereen meetrainen.

In tegenstelling tot de eerste helft van de week was het zelfs bewolkt donderdagochtend en waaide er een stevig windje. Tot opluchting van de Ajacieden. Onderdeel van de warming-up was vanochtend een nieuw spel: handbal. In een klein vierkant werd de bal snel doorgegooid. Het team dat tien keer zonder interventie de bal kon rondspelen kreeg een punt. Aanvoerder Jari Litmanen was de neutrale man.

Een kaatsoefening en sprintjes volgden, daarna een grote afwerkoefening. Van der Gun had last van zijn schenen en deed na de kaatsoefening niet mee met de groep. Met Pim van Dord liep de Hagenaar rondjes. De ochtendtraining werd afgesloten met een rondo. Rafael Van der Vaart, Wesley Sneijder, Jari Litmanen en ook Wesley Sonck oefenden nog op het nemen van penalty´s en vrije trappen. Na een trap van de laatste tegen het stevige houten muurtje van S.V. de Lutte, de jongens zijn in oosten des lands tenslotte ook forser, riep Ibrahimovic zijn Belgische maatje. ,,Sonck! Kom maar terug, dat wordt niks." Toch liet de Belg zien over een aardige trap te beschikken.

Iets na het middaguur fietsten de Ajacieden weer richting hotel. De middag wordt benut om te rusten, want vanavond is weer een ´voetbalavond´. Koninklijke U.D. uit Deventer is dan de tegenstander.