Menu
De Lutte (7): Lindgren op de weg terug

De Lutte (7): Lindgren op de weg terug

Rasmus Lindgren beleefde in dubbel opzicht een zonnige dag. De Zweed hield zich een week noodgedwongen afzijdig van de groepstraining. Donderdag stond Lindgren weer eens tússen zijn teamgenoten.

Een hardnekkige hamstringblessure speelde de Ajacied, net als afgelopen seizoen al het geval was, opnieuw parten. De klachten zeuren nog altijd een beetje door. De belasting van een halfuurtje pass- en trapoefeningen is desondanks verantwoord. De oefenstof van trainer Marco van Basten lijkt de Zweed in dit stadium op het lijf geschreven.

Vorige week speelde de oude kwetsuur tijdens een training opeens weer op. ,,En afgelopen weekend volgde een terugslag, maar nu voelt het wel weer goed’’, vertelt Lindgren, kort na de twee uur durende oefensessie. De middenvelder trainde ruim anderhalf uur mee met zijn selectiegenoten. De partijvorm liet Lindgren uit voorzorg aan zich voorbij gaan. Alleen tijdens de laatste drinkpauze - de temperatuur moet voor de voetballers tropisch aanvoelen - zocht hij de groep weer op. ,,Al kan ik niet de hele training meedoen, deze week is best pittig’’, klinkt het met een diepe zucht. Lindgren wist het zweet van zijn voorhoofd.

Mitchell Donald werkt zich in het zweet in de hitte van De Lutte. Mitchell Donald werkt zich in het zweet in de hitte van De Lutte.

,,Hopelijk kan ik morgen weer met de groep meedoen’’, zegt Lindgren. Speeltijd in de vanavond te spelen oefenwedstrijd tegen Excelsior ’31 is in ieder geval uitgesloten. Risico’s worden deze week niet genomen. Daarom trainden vandaag ook Bruno Silva, Laurent Delorge en Donovan Slijngard (deels) apart. Lindgren: ,,De fysio’s zullen aangeven wanneer het verantwoord is om weer volledig mee te spelen.’’

De kennismaking met zijn nieuwe hoofdtrainer is goed verlopen, vertelt Lindgren. De eerste contacten zijn warm en dus goed. ,,Hij maakt deze eerste weken een goede indruk. Iedere trainer heeft natuurlijk zijn eigen ideeën. Ook Van Basten zal nieuwe dingen in zijn hoofd hebben. Ik richt me in ieder geval op de positie van controlerende middenvelder’’

Vooral in de laatste weken van het voorbije seizoen ontpopte Lindgren zich tot een vaste, betrouwbare waarde. Ook centraal in de verdediging stond de Zweedse Ajacied meer dan zijn mannetje. Een cijfermatige ‘promotie’ heeft Lindgren in ieder geval al op zak. Voortaan prijkt het selectienummer 6 op alle wedstrijd- en trainingskleding. Is de voormalige nummer 23, Lindgren kwam in de winterstop over van FC Groningen, in de hiërarchie gestegen? De Zweed wuift de suggestie lachend weg. Lindgren: ,,Nummer 6 was nog vrij. Ik heb ‘m gewoon gepakt.’’ Na een seconde om zich heen te hebben gekeken: ,,Ik ben twee keer eerder met Ajax in De Lutte geweest. Het is hier mooi, een plezierige plek. Vooral de rust spreekt me aan. Die komt prima van pas bij de voorbereiding.’’

Vanavond spelen de Ajacieden in Rijssen tegen Excelsior ’31. De vriendschappelijke ontmoeting begint om 19.30 uur. Vanavond uitgebreid aandacht voor dit duel op www.ajax.nl.

Leonardo werkt aan zijn rompkracht. Leonardo werkt aan zijn rompkracht.