Menu

De Lutte (7): Uitlopen in het bos

Ajax liep op de ochtend na de 15-0 zege op DOS ´19 uit in het bos van Lutterzand. De spelers die dinsdagavond de negentig minuten hadden volgemaakt mochten zich beperken tot een ronde, de invallers moesten met René Wormhoudt twee keer de rondgang maken. ,,Ze zeiden wel dat het een uitlooptraining was, maar het voelde toch als iets meer´´, lachte stagiair Hedwiges Maduro na afloop.

Maduro was een van de selectiespelers die twee rondjes door de fraaie Twentse bossen rende. ,,Ik moest twee rondjes lopen en voel mijn benen toch wel. Maar mijn conditie is niet zover teuggezakt. Ik heb slechts twee weken vakantie gehad omdat ik met de A1 nog een toernooi in Mexico heb gespeeld. En omdat we nu vaak trainen, merk je dat je meer in je ritme komt. En de bostraining was een in een mooie omgeving, dat was wel leuk’’, vond de jonge Ajacied.

Terwijl Wormhoudt al rennend de groep voorging, fietsten trainers Ronald Koeman, Ruud Krol en Tonny Bruins Slot er rustig achteraan. Na het eerste rondje bleven ze op de plaats waar de spelers hun fietsen hadden gestald en namen de tijd voor de ook in het bos aanwezige fans te woord te staan. Maduro ontkwam na zijn tweede rondje evenmin aan de handtekeningenjagers. Met plezier zette hij zijn krabbel. ,,Met Jong Oranje ben ik wel een beetje gewend om handtekeningen te geven, maar zoveel als nu bij Ajax niet. Volgens mij zijn hier bij een training nog meer supporters dan bij de A1 bij een wedstrijd!’’

,,Heb je dorst?´´, vroeg Koeman aan een van de aanwezige Ajax-supportertjes. Die knikten wat verlegen van ja en binnen de kortste keren werden de jonge fans voorzien van een bekertje verkwikkende sportdrank.

Maduro en zijn teamgenoten zetten weer koers terug naar het hotel. Daar gaat de selectie eten, rusten en zich weer voorbereiden op de volgende training, ´s middags op het voetbalveld van SV De Lutte. Maduro geniet van het trainingskamp. ,,Het bevalt me wel, ik vind het leuk’’, zei hij na afloop van de bostraining. ,,Ik had wel een beetje verwacht dat het zwaar zou zijn, maar tot nu toe vind ik het meevallen. Ik voel me lekker in de groep en dat kan alleen maar beter gaan. Het is leren en genieten’’, vindt Maduro.

De wedstrijdjes speelt hij tot nu toe makkelijk mee. ,,Tegen DOS ´19 ging het lekker. Ik voel het ritme weer komen. En hoe meer je traint, hoe beter het gaat’’, benadrukte hij.