Menu

De Lutte (9): Koeman trekt nog geen conclusies

Tegen het eind van het trainingskamp blikt Koeman kort terug op de afgelopen week. De oefenmeester is tevreden, hij heeft alles kunnen doen wat hij vooraf had bedacht, er zijn geen grote tegenslagen in de vorm van bijvoorbeeld blessures geweest en de sfeer in de groep is nog steeds uitstekend. Maar hij trekt nog geen conclusies.

De laatste twee dagen heeft een aantal spelers wat last van lichte blessures. Van der Meyde had last van zijn knie, Pienaar van zijn kuit, Maxwell van zijn schenen en Witschge voelt zijn bovenbeen bij het trappen. Niets om je zorgen over te maken, volgens Koeman: ,,We houden het goed in de gaten. Soms passen we een training wat aan zodat het iets rustiger wordt, soms geven we wat extra gas zoals een vroege ochtendtraining als een bosloop. De verhouding rust-actie is goed. We praten veel met elkaar en met Laszlo Jambor, om niet te hard te trainen."

Het traingskamp bevalt de trainer, ook al is hij net als de spelers vermoeid. ,,Het gaat prima, het hotel is goed, evenals het eten en de sfeer in de groep. Ik heb nog geen wanklanken of irritaties gehoord. Dat vind ik best knap, want je zit toch een hele week dicht bij elkaar. Het is gegaan zoals ik had verwacht, ik heb niets moeten laten schieten of iets dergelijks."

Er is anderhalve week van de voorbereiding voorbij. Alles verloop naar wens, maar Koeman kan nog geen conclusies verbinden aan hetgeen hij tot nu toe van zijn spelers heeft gezien. ,,Daar is het nog te vroeg voor. Ik heb wel zo´n dertien tot vijftien spelers in mijn hoofd uit wie ik ga kiezen. Wie mijn basiself zullen gaan vormen is echter ook afhankelijk van het feit of de groep fit blijft."

,,In de trainingen kan ik accenten leggen op bepaalde aspecten van het voetbal. In de wedstrijdjes kan ik zien wie goed met wie kan samenspelen en welke combinaties niet zo goed lopen. Ook zie ik wie snel op gang komt en wie een zogenaamde ´slowstarter´ is. In die zin is er verschil tussen de trainingen en de wedstrijden. Maar ik ga pas conclusies trekken als de tegenstanders beter worden. Beetje bij beetje gaat het elftal vaste vormen aannemen", vertklapt de oefenmeester.