Menu

De Lutte (9): Tomás Galásek heeft achterstand bijna ingehaald

De meeste Ajacieden kregen donderdagmiddag rust om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Koninklijke U.D. Maar Tomás Galásek en twee keepers togen met begeleiding richting trainingsveld.

Galásek kreeg tijdens de training dinsdagochtend een tikje tegen zijn enkel, waardoor hij een paar trainingen moest overslaan. De Tsjech is zo goed als hersteld, maar diende donderdagmiddag nog een conditionele achterstand in te halen. Conditietrainer René Wormhoudt zette hem flink aan het werk. ,,Het viel even tegen, maar mijn achterstand is bijna weg. Ik verwacht dat ik morgen wel weer met de groep kan meetrainen, want van mijn enkel heb ik geen last meer", zei Galásek nog nahijgend van de inspanning.

Wil Coort trainde met Sander Boschker en Bogdan Lobont. De hersteltraining van Tomás Galásek kon mooi worden gecombineerd met de keeperstraining. In korte sessies werkte de Ajacied aan zijn conditie en kon hij afronden op de twee goalies. Als Galásek even pauze had, zorgde Coort dat zijn keepers bezig bleven. De derde keeper, Maarten Stekelenburg, bleef achter in het hotel. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij in Deventer de hele wedstrijd onder de lat staan.