Menu

De Mul rijker terug in Amsterdam

De Belgen en Roemenen keerden dinsdagochtend terug op het Amsterdamse trainingsveld na een verblijf bij de nationale ploeg. Voor beide landen verliep de interland slecht. Zowel België als Roemenië verloor zijn duel. Tom de Mul is geen interland, maar wel een ervaring rijker.

Een cap heeft De Mul dus nog niet achter zijn naam. Die hoop sloeg al na een halfuur de Spaanse grond in toen Deflandre met een rode kaart van het veld moest. ,,Dan weet je dat de kans wel heel erg klein is dat je je debuut voor België mag maken", blikt Tom de Mul terug. ,,Ik ben een aanvallende speler en die wordt niet snel ingezet als je met tien man staat."

België verloor met 2-0 van Spanje en De Mul bleef op de bank. ,,Jammer, maar ik neem de ervaring die ik heb opgedaan bij deze interland mee terug naar Ajax. Het is goed om te weten hoe het er bij zo'n interland aan toe gaat. Zo groei ik telkens en ook nu ben ik weer een ervaring rijker."

,,Hoe het er aan toe ging? Een stuk rustiger dan hier bij Ajax, haha", grijnst de jonge rechtsbuiten. ,,Het was zeer ontspannen. Ik ben goed opgevangen en het is een leuke groep. Ik kende iedereen wel zo'n beetje en de meesten kenden mij ook. Voor mij was het heel fijn dat ik met Wesley Sonck op een kamer verbleef. Hij kon zo de belangrijke dingen vertellen rond de nationale ploeg."

Hoewel hij geen minuut in actie kwam, kreeg hij wel de complimenten van bondscoach Aimé Anthuenis. ,,Hij zei tegen mij dat hij tevreden was en dat ik een goede indruk maakte. Dat is prettig om te horen. Over een maand is er weer een interland, maar of ik er dan ook bij ben, ligt er aan of ik hier bij Ajax speel. Nee, Thomas Buffel speelt ook niet veel bij Feyenoord, maar hij heeft wel al veel meer bewezen dan ik, hè."