Menu
De Mul wervelt als een tol

De Mul wervelt als een tol

Een selecte groep Ajacieden werkte zich vanmiddag opnieuw in het zweet op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. De tweede oefensessie van de dag leverde enkele flonkerende voetbaljuweeltjes op.

Klein van stuk, maar groots in zijn voetbaldaden. Het gold, zeker tijdens de dinsdagmiddagtraining, voor Tom de Mul. Vooral als hij de bal aan zijn voeten had, leefde de Belg zich helemaal uit. Als een heuse draaitol wervelde de messcherpe rechtsbuiten door de verdediging van de tegenpartij. De Mul combineerde kracht met elegantie; techniek met doorzettingsvermogen. Zwierige passeerbewegingen en snoeiharde schoten op doel. Twee van de drie fraaiste treffers van de middag droegen de signatuur van De Mul. De treffer van de middag bleek het slotstuk op een onnavolgbare individuele actie.

Tom de Mul, George Ogararu en Wesley Sneijder tijdens de warming-up. Tom de Mul, George Ogararu en Wesley Sneijder tijdens de warming-up.

Na twee man op het verkeerde been te hebben gezet, bekroonde de onvermoeibare Belg zijn actie met een subliem 'stiffie'. De met veel gevoel geschoten bal sloeg feilloos tegen het doelnet. De tweede topgoal volgde niet veel later. Met elegantie en souplesse had het dit keer niet veel te maken. De schoonheid zat hem in de kracht waarmee werd uitgehaald. De bal belandde maar net iets onder de kruising. Roger presteerde van nog grotere afstand hetzelfde. De inzet van de Spanjaard belandde wel precies in de kruising.
De duels van deze training werden dit keer uitgevochten door John Heitinga en Klaas Jan Huntelaar. Een halve dag eerder waren het nog Frank de Boer en Thomas Vermaelen die al duellerend in het oog sprongen.

Wesley Sneijder haalt van afstand hard uit. Wesley Sneijder haalt van afstand hard uit.

Tijdens de middagsessie vochten Heitinga en Huntelaar verwoede lijf-aan-lijf duels uit. De Ajacieden hadden het zichtbaar lastig met elkaar. Een echte winnaar leverde de strijd overigens niet op.
Jong Ajax-trainer Aron Winter was van dichtbij getuige van de training. Eerder op de dag nog in de weer met zijn Jong Ajacieden op de Toekomst, benutte de voormalige recordinternational de middag voor enig ‘spionagewerk’ bij de selectie. Wie weet welke nuttige en nieuwe oefenvormen het oplevert voor de trainingen van Jong Ajax. Oud-spelers en huidige jeugdtrainers als Frank de Boer en Bryan Roy gingen Winter al voor. Het past allemaal precies in de filosofie die hoofdtrainer Henk ten Cate nastreeft. Zoveel mogelijk waardevolle voetbalkennis en -ervaring betrekken bij de diverse elftallen en selecties van Ajax. De met een rijke spelerscarrière gezegende Winter kan je er alleen al in dat opzicht uitstekend bij hebben.

Jong Ajax-trainer Aron Winter was oplettend toeschouwer tijdens de middagtraining. Jong Ajax-trainer Aron Winter was oplettend toeschouwer tijdens de middagtraining.