Menu
De plannen van Olde Riekerink

De plannen van Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink is nu ruim een half jaar hoofd jeugdopleiding van Ajax. De voormalig profvoetballer zette voor Ajax TV zijn plannen uiteen voor de komende tijd.

Olde Riekerink benadrukt dat hij tevreden is over de jeugdopleiding van Ajax. ,,Onze opleiding is nog altijd de beste van Nederland”, vertelde hij. ,,Maar om dat zo te houden, moeten we ook bepaalde zaken verbeteren en professionaliseren. Er moet duidelijkheid zijn: wie zijn we, waar willen we naar toe en hoe willen we dat bereiken?”

Een paar stappen om de jeugdopleiding te verbeteren zijn al genomen. Zo is Wim Jonk aangenomen om – net als Simon Tahamata – de Ajax-spelers individueel nog beter te maken. ,,Dat zijn heel belangrijke ontwikkelingen”, vindt Olde Riekerink. ,,Ook willen we uitgebreid gaan werken met video-analyse. Zo kunnen spelers én trainers kijken wat er goed en minder goed gaat. We hopen daar volgend seizoen mee te beginnen.”

Naast de video-analyse en de individuele trainingen, heeft Olde Riekerink nog meer plannen: mentale begeleiding, een leerplan voor gecontracteerde toptalenten én een facelift van de huidige accomodatie. ,,De Toekomst is het huis waarin wij met z'n allen wonen, het is het bloeiende hart van de vereniging. Dat moet helemaal up to date zijn."

Benieuwd naar de uitgebreidere versie van de plannen van Jan Olde Riekerink?
Het hele interview is nu te zien op Ajax TV >>