Menu

De Ridder, Babel opgeroepen voor jeugdselecties

De opvallende debuten van Ajacieden Daniël de Ridder en Ryan Babel in de eredivisie zijn ook aan de bondscoaches van de KNVB niet ongemerkt voorbij gegaan. Beide jonge talenten ontvingen een uitnodiging voor een selectieteam van Oranje.

Daniël de Ridder maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Jong Oranje. De Ridder kwam wel al eerder uit voor Nederlands Elftal voor spelers onder 19 jaar.

KNVB-coach Cor Pot selecteerde in eerste aanleg vijftien spelers voor een oefenwedstrijd tegen Engeland op dinsdag 17 februari. Het duel begint om 20.00 uur lokale tijd in het stadion van Hull City in Hull. Pot maakt vrijdag 13 februari drie namen bekend van spelers die zich bij de selectie voegen.

De vijftien die als eerste zijn opgeroepen:
Doel: Michel Vorm (FC Utrecht) en Boy Waterman (SC Heerenveen).
Verdediging: Paul Verhaegh (AGOVV), Glenn Loovens (Excelsior), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Michael Jansen (Vitesse) en Ramon Zomer (FC Twente).
Middenveld: Danny Mathijssen (Willem II), Nick Hofs (Vitesse) en Stijn Schaars (Vitesse).
Aanval: Romeo Castelen (ADO Den Haag), Daniël de Ridder (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (AGOVV), Harrie Gommans (Excelsior) en Raymond Fafiani (Vitesse).

Deze nieuwe lichting spelers van Jong Oranje, geboren na 1 januari 1983, bereidt zich de komende maanden voor op de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap van 2006. Nederland speelt in die reeks tegen Armenië, Macedonië, Finland, Roemenië en Tsjechië.

KNVB-coach Ruud Gullit heeft Ryan Babel uitgenodigd voor de oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal voor spelers onder 19 jaar tegen Engeland op dinsdag 17 februari. De spits zat vier maanden geleden al voor het eerst in de selectie van Oranje onder 19 jaar en debuteerde twee weken geleden in het eerste elftal van Ajax tegen ADO Den Haag. Ajax-junioren Dwight Tiendalli, Urby Emanuelson, Jamal Ait-Mama en Hedwiges Maduro zijn ook weer van de partij.

De groep bereidt zich tegen Engeland voor op het tweede kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap.

Nederland speelt begin mei tegen Spanje, Litouwen en Hongarije voor één plaats bij de laatste acht. Het eindtoernooi vindt in juli plaats in Zwitserland.

Het oefenduel met Engeland op sportpark de Strokel in Harderwijk begint dinsdag om 19.00 uur.

Gullit doet een beroep op de volgende achttien spelers:
Doel: Theo Brack (NEC) en Job Bulters (AZ).
Verdediging: Dwight Tiendalli, Urby Emanuelson, Jamal Ait-Mama, Hedwiges Maduro (allen Ajax), Mark Otten (NEC) en Tom Zoontjes (AZ).
Middenveld: Christy Janga (AZ), Rick Kruys (FC Utrecht), Ibrahim Affelay, Otman Bakkal (beiden PSV) en Dustley Mulder (Feyenoord).
Aanval: Tim Vincken (Feyenoord), Tim Jansen (PSV), Arjan Wisse (AZ), Quincy Owusu Abeyie (Arsenal) en Ryan Babel (Ajax).


Bron: KNVB