Menu

De Ridder en Obodai genieten na van mooi competitie-einde

Voor de training van maandag na de wedstrijd van zondag tegen Willem II waren niet veel spelers naar buiten gekomen. René Wormhoudt en Wil Coort hielden de keepers Sander Boschker en Maarten Stekelenburg, veldspelers Yakubu, Victor Sikora, Yannis Anastasiou en de nieuwe doelpuntenmakers Anthony Obodai en Daniël de Ridder bezig.

De aanstekelijke lach van Anthony Obodai liet hij veelvuldig zien deze maandagochtend. Niet verwonderlijk. De Ghanees speelde een puike tweede helft en bekroonde het optreden met twee goede doelpunten. ,,Het voelde geweldig toen ik scoorde", genoot de middenvelder nog na. ,,Het was de eerste keer dat ik voor zo'n groot team als Ajax een doelpunt maakte. Schrijven de kranten positief over mij? Ik heb het nog niet gelezen, maar dat maakt mij heel gelukkig."

Onder aanvoering van Obodai, die in de tweede helft Rafael van der Vaart verving, ging het crescendo met Ajax. ,,Wij gingen echter niet met een vrij gevoel de wedstrijd in", vertelde Obodai onomwonden. ,,De trainer had gezegd dat we dan wel kampioen zijn, maar dat we moesten winnen. Iedereen wilde dat ook. In de tweede helft kwam ik in het veld als rechtshalf en de trainer zei dat als het kon dat ik naar voren moest gaan richting Zlatan."

Hoewel hij goed speelde, vond de Ghanees niet dat hij zijn beste wedstrijd ooit had gespeeld. ,,Nee, dat was toch tegen AC Milan in de Champions League. Ik kijk niet helemaal tevreden terug op het seizoen, want ik ben er vanwege blessure wel een tijdje uitgeweest. Maar ik moet tevreden zijn met de tijd die ik heb gekregen."

Vakantie zit er voorlopig niet in voor de international. ,,Ik speel met Ghana onder de 23 jaar nog interlands in Portugal en op 18 juni met het seniorenteam tegen Zuid-Afrika. Daarna speel ik niet meer en neem ik echt even vakantie. Dan meld ik mij weer op de eerste training en in augustus verwacht ik dat ik met Ghana naar de Olympische Spelen ga."

Daniël de Ridder wachtte letterlijk tot de slotfase van de competitie om zijn debuutgoal achter zijn naam te zetten. In de negentigste minuut was het zo ver en met de mooiste treffer van de middag verdiende de vleugelspeler wel een eervolle vermelding. ,,Ik ging diep op het signaal van Galásek. Ik twijfelde eerst nog even of ik zou blijven staan omdat ik misschien buitenspel zou staan maar de bal van Galásek was perfect. Ik was al aan het sprinten en nam de bal met mijn knie mee. Ik had mijn man afgeschud en zag De Vlieger voor zijn doel staan. Ik schoot en hij ging erin."

Jammer genoeg is de competitie over en moet De Ridder zijn scoringsdrift opsparen. ,,Meestal is het zo dat als ik begin te scoren dat het vanzelf gaat. Daarom baal ik wel een beetje dat het de laatste wedstrijd was. Nu moet ik in de zomer op pleintjes maar scoren..."