Menu

De Ridder hoopt op meer speelminuten

Terwijl zijn oud-ploeggenoten op het trainingsveld naast de ArenA trainden, deed Daniël de Ridder vandaag hetzelfde in het sadion. Maar met Ajax 1 wel te verstaan. De kersverse debutant maakt tot nu toe een bliksemcarrière mee. Tegen Roda JC maakte hij zijn opwachting in de hoofdmacht van Ronald Koeman.

,,Ik had niet echt verwacht dat ik zou invallen, maar je hoopt er natuurlijk wel op", vertelt De Ridder glunderend. ,,Ik kan je vertellen dat ik gisternacht niet veel heb geslapen. Zo'n moment blijft door je hoofd spelen. Ik had zelfs nog een kans om te scoren, maar ik speelde de bal iets te ver voor me uit. Eigenlijk had ik 'm gewoon in het hoekje moeten schieten. Maar goed, ik heb een goed gevoel aan mijn debuut overgehouden."

De Ridder kwam op elfjarige leeftijd naar Ajax. Jan Olde Riekerink had hem gescout tijdens een wedstrijd tussen Ajax D2 en AFC D1, zijn toemalige club. Op 19-jarige leeftijd werd hij door Ronald Koeman opgeroepen om mee te gaan naar het trainingskamp in Portugal. ,,Het is snel gegaan. Maar ik kan me tot nu toe goed handhaven. In het begin is het natuurlijk altijd een beetje aanpassen. Je komt in een nieuwe groep en dat is even wennen. Fysiek gaat het ook goed, hoewel ik nu wel spierpijn begin te voelen", lacht De Ridder.

Naar eigen zeggen is rust de enige remedie. De Ridder wil namelijk slagen en doet daar alles voor. ,,Dit seizoen hoop ik op zoveel mogelijk speelminuten. Als ik die krijg, dan moet ik een goede indruk achterlaten. Wie weet kan ik op die manier volgend jaar een basisplaats afdwingen."