Menu
De Ridder: 'Ik voelde dat er wat ging gebeuren vandaag'

De Ridder: 'Ik voelde dat er wat ging gebeuren vandaag'

Jong Aajx had het niet meer in eigen hand, maar dankzij het verlies van concurrent Feyenoord in de laatste minuut, konden de Ajacieden alsnog feest vieren. De meeste Ajacieden waren enorm verrast door de eigenaardige mnaier waarop het kampioenschap uiteindelijk toch tot stand kwam, maar Daniël de Ridder had het toch wel verwacht.

,,Ik voelde dat er vandaag iets ging gebeuren", vertelde de aanvaller na afloop lachend. ,,Maar we hebben natuulijk wel geluk gehad." De Ridder had een groot aandeel in de zege van zijn team dinsdagavond. Hij zorgde voor vier assists en maakte zelf het vijfde Amsterdamse doelpunt. ,,Ik speelde wel lekker, ja", beaamde De Ridder, die zelf ook dacht dat ze het op doelsaldo ook nog hadden kunnen redden. ,,Het was 3-0 bij rust en je weet dat als je er in de eerste tien, vijftien minuten na rust nog drie zou weten te maken, dat NAC dan helemaal zou instorten." Dat gebeurde dus niet, maar het gevoel van de Amsterdammer had hem toch niet in de steek gelaten.

Jerginhio Sahadewsing bleef na het bericht van de 2-2 in Eindhoven als een van de weinig Ajacieden opvallend rustig. ,,Ik wilde niet te vroeg juichen, want dan zou de teleurstelling allen maar groter zijn als Feyenoord alsnog had weten te scoren. De wedstrijd daar was immers nog niet afgelopen. Van tevoren kun je alleen maar hopen dat het zo zou aflopen. En toen echt bleek dat wij de kampioenen zijn, ging natuurlijk het dak eraf", aldus de middenvelder met een brede glimlach.